Nyolchüvelykes Windows 8.1 tablet fillérekért – KingSing W8

Farkas Norman - 2014. augusztus 1.

Hihetetlenül hangzik, de már létezik olyan táblagép, amely Windows 8.1 rendszert futtat, 8 colos HD IPS kijelzője van, négymagos Intel processzor felel a meghajtásáért és csupán 99 dollárba kerül. Ez a KingSing W8.

A Microsoft az idei Computex kiállításon jelentette be, hogy elengedi a Windows 8.1 licencdíját a 9 hüvelykesnél kisebb megjelenítővel szerelt gépek esetében. Ezzel utat nyitott a szoftveróriás a gyártók előtt, hogy filléres Windows táblagépekkel rukkoljanak elő. Azóta sokan éltek is a lehetőséggel, sőt egy kínai gyártó olyan messzire ment, hogy kreált egy Windows 8.1 alapú 8 hüvelykes készüléket, ami korrekt hardveres felszereltségének dacára is potom 99 dollárba kerül.

 

 

A KingSing W8 nevű újdonságról van szó, melynek specifikációját csak kevesen nézegethetik gyanakvás nélkül a nevetségesen alacsony ár tudatában. A készülék előlapján egy 8 colos, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőkijelző terül el, ami fölött egy 2 megapixeles kamera csücsül. A 4500mAh kapacitású (állítólag 6-8 órás üzemidőt garantáló) akkumulátort rejtő hátlap egyik felső sarkában egy második kamerát is találunk – ez előlapi testvéréhez hasonlóan 2 megapixeles képek rögzítésére alkalmas. A tablet működéséről egy négymagos 1,8GHz-es Intel BayTrail-T processzor gondoskodik, amit 1GB DDR3L RAM, 16GB tárhely és SDXC (nem micro) kártyafoglalat egészít ki. Utóbbiról érdemes tudni, hogy akár 256GB-os memóriakártyák befogadására is képes. Nem meglepő, hogy a gép repertoárjából nem hiányzik a WiFi és a Bluetooth (4.0) modul sem, de a 3G modem jelenléte szinte sokkoló (jó értelemben, persze) ebben az árkategóriában. Hasonló extraként említhető a sztereó hangszóró és a microHDMI port is.

A fent leírtak tükrében a KingSing W8 gyorsan sikertermékké válhatna világszerte, csakhogy van egy kis bökkenő: egyáltalán nem biztos, hogy kínai premierje után egyéb régiókban is elérhető lesz.

 


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza