Többfunkciós webmenedzselt switchek a ZyXEL-től

Kütyü Magazin - 2014. július 30.

Bemutatta új webmenedzselt switch eszközeit a tajvani ZyXEL. A GS1920 a díjnyertes 1910 sorozatot váltja, és továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal szerelték fel. A sorozat 28 és 50 portos konfigurációban is átfogó hálózati védelmet és biztonságos irányíthatóságot tesz elérhetővé.

Új switchsorozattal rukkolt elő a ZyXEL. A behatolási zár funkciójának köszönhetően az eszközök érzékelik a kapcsolódási státuszt, amely az első lépés a portok megbízhatóságának eléréséhez. A GS1920 támogatja a 802.1X hitelesítést, ellenőrzi, figyeli és szűri az egyes alhálózatok forgalmát. A sorozat a Loop Guard funkción keresztül biztosítja a zavartalan kapcsolatot, megelőzve a megszakítás lehetőségét a hálózatok közötti váltások során. Az IP Source Guard jellemzővel a MAC és az ARP támadásaitól védi a processzort, garantálva a folyamatos működést támadás esetén is.

A GS1920 egyike azon kevés menedzselt switch sorozatnak, amelyek intelligens erőfelhasználási funkcióval rendelkeznek. A Consumption Mode beállításával automatikusan érzékeli az egyes hálózati eszközök erőfogyasztási státuszát, és képesek annyi erő elosztására, amennyire feltétlenül szükség van. Ezzel a funkcióval minimalizálja a túlterhelés lehetőségét, valamint csökkenti az elektromos áram költségeket is. 

Treso Tamás, a ZyXEL Magyarország regionális értékesítési menedzsere szerint a kkv-k elsősorban arra koncentrálnak, hogy futtassák üzletüket, fejlesszék ügyfélkiszolgálási rendszerüket, és versenyelőnyre tegyenek szert. Ebbe nem fér bele a hálózati rendszerek folyamatos figyelése és zavarainak elhárítása. Úgy véli, hogy a GS1920 sorozattal mindez elkerülhető, mert a biztonság magasabb szintjét ajánlja, költséghatékony, és egyszerű, ami ideálissá teszi a fejlődő üzletek részére.

A GS1920 sorozat a ZyXEL One Network részeként képes az egykattintásos távoli menedzsmentre, mialatt az IP információkat a WEB-alapú GUI rendszeren keresztül továbbítja. A modellek emellett az IStacking funkcióval figyelik és konfigurálják a több variációs lehetőséggel rendelkező switch eszközöket is. A GS1920 28 és 50 portos változatban érhető el, 100/1000 BASE-T PoE Plus vagy non-PoE vörösréz portokkal felszerelve.

 

 

Kulcsszavak: hálózat, switch, ZyXEL
Vissza