Cortanát fényezi a Microsoft új reklámja [Videó]

Farkas Norman - 2014. július 29.

A redmondi szoftveróriás új reklámszpotjának központi eleme A Windows Phone rendszer vadonatúj virtuális asszisztense, Cortana, amiről kiderül, hogy sokkal többet nyújt az Apple Sirijénél.

Az Apple talán nem is gondolta, amikor megalkotta az első okostelefonokra szánt hangos személyi asszisztenst a Siri képében, hogy néhány évvel később a Microsoft hasonló megoldásával együtt látja azt egy videóban, amint földbe döngöli. Pedig pontosan ez történik az alábbi reklámban.

A Microsoft marketingesei úgy tűnik, sikeresen felvették a nokiások és a samsungosok fonalát, s úgy próbálják népszerűsíteni a Windows Phone 8.1-ben debütált Cortanát, hogy közben rossz színben tüntetik fel a konkurens Sirit. A szpot nem teljesen alaptalan, hiszen Cortana tud olyan dolgokat, amiket Siri nem (például emlékeztetni bármikor bármire), de azért az Apple asszisztensének is van olyan funkció a tarsolyában, ami láttán Cortana csak pislogna.

 

 

Csak a korrektség kedvéért megjegyezzük, hogy a virtuális asszisztensek tudásától eltekintve Cortana mellett szól, hogy nem csak a méregdrága – az iPhone-okhoz hasonló szintű – mobilokon, hanem akár a belépőszintű Windows Phone 8.1 modelleken is elérhető. Ha a „sötét” oldalt nézzük, Cortana egyik legnagyobb hátránya, hogy nagyon fiatal, s emiatt régiók szempontjából roppant korlátozott az elérhetősége – jelenleg csak az Egyesült Államokban beszélgethetünk vele. 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza