Felturbózott BlackBerry Z3 készül Európának

Farkas Norman - 2014. július 25.

Már készülőben van a BlackBerry idei legjobb ár/érték arányú mobiljának Európába szánt változata. A Manitoba kódnevű jövevény erősebb lesz indonéz testvérénél, s ez az árcéduláján is meglátszik majd.

A BlackBerry Z3 februári bemutatója óta nyitott kérdés, hogy Indonézia és több keleti régió után esetleg Európában, illetve a nyugati országokban is elérhető lesz-e a készülék. A válasz végre megérkezett: lesz európai Z3, csakhogy jobb felszereltséggel és magasabb árral érkezik keleti testvéréhez képest.

A Manitoba fantázianevű készülék felszereltségéről annyit lehet tudni, hogy működéséről egy 1,7GHz-es kétmagos processzor gondoskodik és rendelkezik 4G LTE modemmel, szemben a már piacon lévő Jakartával, amelynek processzormagjai „csak” 1,2GHz-en pörögnek és maximum HSPA adatkapcsolatra képes. Az izmosabb hardver jelentős áremelkedést hoz magával, legalábbis az eddigi infók szerint az európai Z3 várhatóan 400 dollárt (kb. 93 ezer forint) kóstál majd, ami kétszer annyi, mint a Jakarta ára. Jó hír, hogy a különböző régiókba szánt Z3 modellek már ránézésre megkülönböztethetők lesznek, ugyanis a BlackBerry eszközöl néhány újítást a Manitoba hátlapjának dizájnjában.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor landol a piacon a felturbózott, Európának (és így Magyarországnak is) szánt BlackBerry Z3, de azt biztosra vehetjük, hogy még idén felkerül az üzletek polcaira.

 

 

 

 

[Forrás: N4BB, BerryBlog]

Vissza