Leleplezték a Xiaomi Mi4-et

Czipperer Dia - 2014. július 22.

A várakozásoknak megfelelően bemutatkozott a kínai gyártó, a Xiaomi legújabb csúcskészüléke, az Mi4. A sokat emlegetett mobil kicsit más lett, mint ahogy azt sokan várták.

Kedvez az idei év a Xiaominak. Már több mint 26,11 millió készüléket értékesítettek az év első felében, és most új modellel is előrukkoltak. A vállalat új androidos zászlóshajó telefonját, az Mi4-et ma mutatták be hivatalosan a nagyközönségnek.

A tervezés során a HTC-től és az Apple-től is merítettek ihletet (lásd a végeredményt). A korábbi pletykák részben beigazolódtak, ugyanis a telefon csúcskészülékhez méltóan valóban kapott némi fémet a borítására. A vállalat úgy pozícionálta az 5 hüvelykes készüléket, mint a világ leggyorsabb okostelefonját.

Nem minden találgatás jött be

A fémborításba félig meddig beletrafáltak az előzetes híresztelések, azonban akad néhány olyan feltevés is, melyek végül nem váltak valósággá. Ilyen például a készülék processzora. Mi korábbi cikkünkben óvatosan fogalmaztunk, és arról írtunk, hogy Snapdragon 801 vagy 805 CPU kerül majd a masinába, ám többen biztosra vették, hogy a legújabb 805-öst kapja meg. Nos, a Xiaomi végül nem emellett döntött, hanem a széles körű elterjedtség hiányában a 2,5 GHz-es 801-est választotta.

Sokan a QHD kijelzőt is várták a készüléknél, sajnos azonban maradt az Mi3-mal azonos Full HD megjelenítő. Viszont jó hír, hogy a 13 megapixeles (f/1.8) főkamerával 4K minőségű videókat rögzíthetünk, és az előlapi kamerája is 8 megapixeles (f/1.8), amellyel még rossz fényviszonyok között is jó selfieket lőhetünk.

A Xiaomi vezetője azt is megerősítette továbbá, hogy a borítás sem teljes egészében fémből van, hanem az iPhone-hoz hasonlóan fém keretet kapott. Így a várakozások elmaradt, nem lépett előre ezen a téren a gyártó. Kárpótlásul azonban különféle fa-, bőr- és egyéb hatású hátlappal kapható lesz a telefon.
 

 

Elérhetőség

A készülék két verzióban is kapható lesz. 3 giga RAM-mal a fedélzeté a 16 gigás modell 1999 jüanba, vagyis 320 dollárba kerül majd, a 64 gigás változat pedig 500 jüannal drágább lesz. Elsőkörben Kínában, majd néhány ázsiai országban is landol a telefon, a szélesebb elérhetőségről azonban még nem beszélt a vállalat.

 

 

 

Forrás: Intomobile.com

Vissza