LivePro – zsebprojektor, vésztöltő és mobil hotspot is egyben

Farkas Norman - 2014. július 15.

Egy igen sokoldalú apróság jelent meg a Sprint kínálatában a LivePro nevű kütyü személyében. Egy zsebprojektorról van szó, amely beépített akkumulátora révén más mobil eszközök feltöltésére is használható, sőt mindemellett akár mobil hotspotként is képes működni.

A Sprint kínálatában vált elérhetővé az alábbi képeken látható LivePro, mely egy mini projektor, amit a januári Consumer Electronics Show során mutatott be a ZTE a nagyközönségnek.

A mindössze 2,5 centiméter magas apróság meglepően nehéz, de ez nem véletlen, hiszen barátságos külseje 5000mAh kapacitású akkumulátort, 4 hüvelykes érintőkijelzőt, integrált 3G és 4G LTE modemet, valamint 100 lumen fényerejű izzóval szerelt, maxiumum Full HD felbontással operáló projektormodult is rejt.

 

Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató készülék könnyen kezelhető az előtelepített alkalmazások és a méretes megjelenítő jóvoltából. Úgy használhatjuk, mint egy sima androidos eszközt, csak annyi a különbség, hogy esetében lehetőségünk van kivetíteni a tartalmakat. Még egy beépített hangszórót is kapunk, hogy nem csak vizuálisan élvezhessük például a kivetített filmeket, de van a kütyün egy 3,5mm-es jack audiokimenet, ha netán fülest vagy külső hangszórót szeretnénk csatalakoztatni hozzá. Más eszközöket is hozzákapcsolhatunk a projektorhoz USB vagy HDMI porton keresztül, a vezetékmentes megoldások közül a Miracast áll rendelkezésünkre.

Ahogy már említettük, a LivePrót igen sokoldalúra tervezték a ZTE mérnökei, hiszen nemcsak zsebprojektorként, hanem más mobil eszközök feltöltésére alkalmas külső akkumulátorként is használható.

A gép repertoárjában megtaláljuk az internetmegosztás funkciót is, azaz képes mobil hotspotként működni és netet biztosítani a közelében lévő eszközöknek. Ez utóbbi funkció akkor is különösen jól jöhet, ha hosszú útra indulunk, hiszen a bivalyerős aksi garantálja, hogy a LivePro egészen a célig garantálja a net elérést.

 

 

A LivePro kizárólag az amerikai Sprint szolgáltató kínálatában érhető el, nem éppen fillérekért (ára 449,99 dollár). Sajnos egyelőre nincs infó arról, hogy kártyafüggetlenül mikor és hol lehet majd hozzájutni az ötletes aprósághoz.



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza