Múzeumokban selfie-ztek a Street View kamerái

Czipperer Dia - 2014. július 8.

A Google 2011-ben indította útjára Street View múzeum projektjét, melynek célja, hogy minél több kulturálisan jelentős alkotást örökítsenek meg az érdeklődők és az utókor számára. Ám a múzeumokban lévő tükrök, ha nem is direkt, de egy kis mókázásnak is teret engednek.

Mostanában divatos őrület a „selfie”, vagyis az önarckép. Számos okostelefon egyre jobb minőségre képes előlapi kamerával is rendelkezik, és van már kimondott selfie készítéshez pozícionált fényképezőgép is. 

A selfie láz tehát tombol, melyet most a Google szakemberei is megtapasztalhatnak. Sikerült a Street View képekbe egy kis humort is csempészni, ugyanis a múzeum projekt keretében az egyes intézményekben lévő tükrüknek köszönhetően néhány selfie-vel is találkozhatunk.

A kamerák eddig összesen 250 kulturális intézményben jártak világszerte, melyek tükrökben is bővelkednek. Így fordulhatott elő az, hogy a kamerák nem csak az alkotásokat örökítették meg, hanem néhány „önarckép” is becsúszott a repertoárba. 

Egy spanyol művész , Mario Santamaria  gyűjteményt is összeállított a készült képekből. Az alkotásokat Tumblrön is közzétette The Camera in the Mirror, vagyis kamera a tükörben címmel, melyeket bárki megtekinthet. Íme néhány Street View selfie ízelítőnek.

 

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza