Gyertyafény hajtású Bluetooth hangszóró [Videó]

Czipperer Dia - 2014. június 27.

A tűz az emberiség legrégebbi energiaforrása, melynek a modern világban is van létjogosultsága. Egy innovatív találmány, a Pelti névre keresztelt hangszóró ezt  az ősidők óta ismert forrást használja működéséhez.

Természetesen anyagokból készített egy olasz mérnök Bluetooth hangszórót, mely működéséhez a gyertyafény energiáját használja. A kerámiából és üvegből készült szerkezet a Peltier-hatás után a Pelti nevet kapta. Ennek lényege, hogy az átfolyó elektromos áram hatására két különböző anyag érintkezési, illetve forrasztási helyén  az áram irányától függően  fölmelegedés vagy lehűlés következik be. 

Az Indiegogón feltűnt – azóta már továbbgondolt – találmány Bluetoothon keresztül kommunikál a különféle eszközökkel, működéséről pedig egy átlagos gyertya gondoskodik, amely akár öt órán keresztül is képes működtetni a szerkezetet.
 


A Pelty az energiáját tehát közvetlenül a gyertya melegéből nyeri, amelyet elektromos energiává alakít, így biztosítja működését és – a tervezők szerint – a kiváló hangminőséget.

A hangszórón dolgozó csapat egyelőre az Indiegogo oldalán keresik a támogatókat a projekt megvalósításához. Ha sikerül valóra váltani a terveket, ez lesz az az első tűz hajtotta Bluetooth hangszóró a piacon.

 

 

 

 

Forrás: Techspot.com, Indeigogo

Vissza