Magyarországon az áttervezett Fonepad 7

Kütyü Magazin - 2014. június 23.

Az ASUS bejelentette a továbbfejlesztett Fonepad 7 (FE170CG) modell magyarországi megjelenését. A készülék keskenyebb, mint az elődje, a keskeny perem miatt azonban nagyobb terület áll a felhasználók rendelkezésére.

Tavaly szeptemberben mutatkozott be a nagyközönségnek először az ASUS Fonepad 7 modell, amelynek átalakított kiadása most hazánkba is megérkezett. A továbbfejlesztett masina teljesítménye és megjelenése is megújult.

Intel-teljesítmény

Az ASUS Fonepad 7 (FE170CG) kétmagos (Multi-Core), 1,2 GHz-es Intel Hyper-Threading technológiás Intel Atom processzora a nagy teljesítményt rendkívül energiatakarékos működéssel kombinálja, emiatt a 4.3-as, Android Jelly Bean operációs rendszerrel (amely a 4.4-es, KitKat kódnevű változatra frissíthető) nemcsak zökkenőmentes többfeladatos működésre, hanem hihetetlen, 10 órás akkumulátoros üzemidőre is képes. Az 1024 x 600-as képernyő élénk, tiszta vizuális élményt kínál, míg az ASUS SonicMaster technológiás előoldali hangszóró a kiváló minőségű hangról gondoskodik.

A beépített 3G és HSPA+ mobiladat-átviteli szolgáltatás letöltési sebessége akár 42 Mbit/s, feltöltési sebessége akár 5,76 Mbit/s is lehet, ami azt jelenti, hogy a Fonepad 7 állandó hálózati kapcsolattal rendelkező, zökkenőmentes webes böngészést kínáló eszköz. A GSM és WCDMA sávokat is támogató 3G-telefónia maximális támogatása révén a Fonepad 7 remekül használható hanghívásokhoz is, akár a beépített, zajszűrős digitális mikrofonjával, akár egy külön Bluetooth headsettel.

 


A Fonepad 7 hátoldali, 2 megapixeles kamerájával 1600 x 1200-as felbontású képek és 720p videofelvételek készíthetők, akár másodpercenként 30 képkocka sebességgel. Az előlapi, 0,3 megapixeles kamera remekül használható videócsevegésnél és VGA felbontású videók rögzítésére, szintén 30 fps sebességgel. Mindkét kamera f/2,8 rekeszes objektívvel van ellátva. A továbbfejlesztett kameraszoftver Önarckép (Selfie) módban automatikusan visszaszámol és magától exponál, ha érzékeli a megadott számú arcot a képmezőben, az idő-visszapörgetés (Time Rewind) mód pedig egy gyors sorozatfotót készít, hogy a felhasználó kiválaszthassa, melyik kép tetszik legjobban.

A mindössze 290 g súlyú, 192 x 110 x 10,7 mm-es méretű Fonepad 7 elég keskeny és könnyű ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a gazdája tenyerében. A keskeny perem miatt a képernyőterület a kisebb méretek dacára még nőtt is, a kijelző pedig ujjlenyomatálló bevonatot kapott, ami segít elkerülni a maszatolódást. A Fonepad 7 négy színben (fekete, vörös, fehér és kék) kapható.

ASUS ZenUI 

A Fonepad 7-en az exkluzív ASUS ZenUI felhasználói felülete található. A korábbi ASUS felületekhez képest több mint 200 szoftvermódosításon átesett, új vizuális megjelenésű felületet modern, lapos ikonokat kapott, mely mellé személyre szabható élénk, színes, a készülék színéhez igazodó témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében. Az ASUS ZenUI két új funkciót is tartalmaz: a Következő feladat és a Később (What's Next és Do It Later) feladata, hogy a felhasználóknak ne kelljen többé bajlódniuk azzal a nagy mennyiségű információval, ami naponta rájuk ömlik, és hatékonyabban dolgozhassanak.

 Fonepad 7 MagSmart Cover

A készülék kívánatos társa a strapabíró és könnyű Fonepad 7 MagSmart Cover. Ez egy puha, mikroszálas képernyővédő, amely mágnesesen záródik, és amely zárt állapotában remekül véd a karcolások ellen. Behajtogatva kétféle állásban is meg tudja támasztani a készüléket, így gépeléshez vagy videonézéshez is kiváló megoldás.

Elérhetőség

A készülék 42 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron érhető el hazánk ismert elektronikai üzletiben, számítástechnikai boltjaiban.

 

 

 

Kulcsszavak: ASUS, phablet, Tablet PC
Vissza