Mobiltöltővel felszerelt nadrágot tervezett a Microsoft

Farkas Norman - 2014. június 20.

A szoftveróriás egy brit divattervezővel karöltve alkotta meg a beépített vezetékmentes mobiltöltővel felvértezett nadrágot. A kényelmes út közbeni töltést is lehetővé tévő ruhadarab még nem tökéletes, viselőjének meg kell birkóznia néhány gyermekbetegséggel.

A Microsoft rájött, hogy kényelmesebb is lehetne a vezetékmentes mobiltöltő használata, ha nem kellene folyton kivenni a zsebünkből a készülékünket. Ezen felbuzdulva a redmondi óriás a 31 éves brit divattervezőt, Adrien Sauvage-t kérte fel a nemes feladatra, hogy segítsen megtervezni a beépített vezeték nélküli mobiltöltővel ellátott nadrágot.

A speciális, út közbeni töltésre is lehetőséget nyújtó ruhadarabot Londonban mutatták be, és igazából nincs is semmi hi-tech fejlesztés benne, csak egy Nokia DC-50 töltő elemeit építették bele. Persze azért nem lehetett egyszerű feladat a töltő komponenseinek elrejtése és a töltéssel járó hő eloszlatásának megoldása. Utóbbi kifejezetten fontos szempont most nyáron, hiszen senkinek sem okozhat nagy örömöt a tűző napon sétálni egy nadrágban, amelyben eleve szaunához hasonló légkör van az integrált töltő miatt.

Az előnyök mellett néhány gyengeséget is felírhatunk a „töltő-nadrághoz”. Nem lehet például gépben mosni, mivel tisztítását figyelmesen, a töltő elemire ügyelve kell elvégezni. Ennél kissé aggasztóbb negatívum a több, mint 340 dolláros árcédula, ami töltő funkció és divatos megjelenés ide vagy oda, túl soknak tűnik.

Reméljük, hogy a közeljövőben sikerül megoldani, hogy a cucc gépben is mosható legyen, illetve lejjebb megy az ára egy reális szintre, mert jelenleg inkább csak érdekesség számba megy a létezése.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza