Kínában születik az első körszámlapos okos karóra

Farkas Norman - 2014. június 19.

Bár a Motorola már hónapokkal korábban beharangozta kör alakú számlappal érkező, prémium okos karóráját, a kínai GEAK kütyüje már június 20-án bemutatkozhat, s nem sokkal ezután piacra is kerülhet. Így nem a Moto 360 lesz a világ első klasszikus órákat idéző okosórája, hanem a kínaiak gyöngyszeme.

A kínai gyártók nagyon szemfülesek, és esetenként előbb dobják piacra klónjaikat, mint ahogy az azok alapjául szolgáló, ismertebb gyártók készülékei megjelennének. Valami hasonló történik most is, ám ezúttal a Motorola Moto 360 nevű kütyüjéről van szó, mely a korábbi beharangozás alapján a világ első kör alakú számlappal felvértezett okos karórájának ígérkezett egészen mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a kínai GEAK június 20-án, azaz már holnap lerántja a leplet körszámlapos okosórájáról, amely néhány nappal később meg is kezdheti hódítását anyaországában.

Ezzel a Moto 360 legjobb esetben is csak második lehet ebből a szempontból, a GEAR pedig a világ első kör számlapos okos karórájaként hirdetheti üdvöskéjét. Ami a készülék felszereltségét illeti, egyelőre semmit nem tudunk róla, sőt még sajtófotón és élőképen sem láthattuk, csupán az alábbi rajzok árulkodnak formatervéről. Ha hihetünk a híreknek, az eszköz nem gagyi műanyagból készül és kényelmes lesz viselni, ám az nem derült ki, hogy konkrétan mit használtak plasztik helyett.

A GEAR egyébként már rendelkezik tapasztalatokkal az okosórák piacán, hiszen tavaly piacra dobott egy szögletes kijelzővel szerelt modellt, mely sosem jutott el a nyugati országokba.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza