Hamarosan piacon a Blackphone

Farkas Norman - 2014. június 16.

Három héten belül kezdetét veszi a Geeksphone műhelyében készülő Blackphone szállítása. Az Android alapokra épülő okostelefon kifejezetten a biztonság jegyében született, így felettébb vonzó ajánlatot jelenthet a személyes adataikat féltő felhasználóknak.

A februári Mobile Wolrd Congress során mutatkozott be az alábbi képen látható, fekete mobil, ami stílusosan a Blackphone nevet viseli. A Geeksphone és a Silent Circle együttműködéséből létrejött, fejlett biztonsági megoldásokat felvonultató készülék megjelenését már biztosan sokan várják, s most jó hírünk van számukra: három héten belül kezdetét veszi a mobil szállítása.

Emlékeztető gyanánt érdemes megjegyezni, hogy a Blackphone fedélzetén az Android rendszer kissé átalakított, biztonságosabb változata, az úgynevezett PrivateOS teljesít szolgálatot. A készülék repertoárjában olyan előtelepített alkalmazásokat találunk, melyek falat emelnek azok elé, akik be akarnak törni személyes adatainkhoz, vagy le akarják hallgatni hívásainkat. Ezek azok az extrák, melyek miatt a Blackphone ára 629 dollárra rúg, s melyek nélkül csak egy mezei felső-középkategóriás okostelefon lenne. A polikarbonát házban lakó készülék hardveres felszereltsége ugyanis nem éppen a legerősebb a piacon. Meghajtásáért egy 2GHz-es négymagos Nvidia Tegra 4i processzor felel, amit 1GB RAM, 16GB tárhely, 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera, valamint 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelző, illetve LTE modem egészít ki.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza