Biztonsági okokból csúszik a OnePlus One piaci premierje

Farkas Norman - 2014. június 12.

Az új ár/érték arány bajnoknak ígérkező, felsőkategóriás OnePlus One néhány héttel később landol a piacon a vártnál. A csúszás hátterében az OpenSSL biztonsági résének kijavítása áll.

A OnePlus első nagy dobására sajnos néhány héttel tovább kell várniuk a rajongóknak. A 2013 decemberében alapított gyártó ugyanis biztonsági okokból eltolta One nevű készülékének piaci premierjét.

A OnePlus One fedélzetén CyanogenMod alapú (CyanogenMod 11S) operációs rendszer teljesít szolgálatot (alapjában véve Androidról van szó), s megtalálható benne a már oly sok más platformon is felfedezett OpenSSL biztonsági rés, ami sebezhetővé teszi a titkosított adatátvitelt, emiatt komoly kockázatot jelent. A gyártó úgy döntött, hogy átugorja a premier tervezett időpontját, s csak a hiba kijavítása után dobja piacra készülékét. Emiatt a OnePlus One ugyan néhány héttel később, de biztonságosabb szoftverrel lesz elérhető.

A rajongók zöme biztosan kitartóan vár tovább, hiszen a OnePlus One 269 eurós kezdőárával a középkategóriát idézi, miközben 2,5GHz-es Snapdragon 801 processzorával, 3GB RAM-jával és 13 megapixeles Sony kamerájával tökéletesen megállja a helyét a csúcsmodellek között. 


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza