Oppo R6007 – a Find 7 kompakt kiadása

Farkas Norman - 2014. június 2.

Az Oppo frissen bemutatott mobilja egyértelműen a Find 7 phablet kistesója, bár neve abszolút nem utal erre. Az R6007 jelzésű újdonság egyébként nem kecsegtet túl sok izgalommal, ugyanis felszereltsége többnyire egy kaptafára épül a konkurens gyártók „mini” kiadásaival.

Úgy tűnik, miután bemutatta az N1 csúcsmobil kompakt kiadását az N1 Mini személyében, az Oppo megunta a „mini” jelző használatát készülékei neveiben. Erre utal, hogy bár a kínai gyártó frissen leleplezett okostelefonja, az R6007 egyértelműen az 5,5 colos Quad HD kijelzővel szerelt Find 7 phablet kisebb változata, nevében nyoma sincs a „mini” kifejezésnek.

 

Ami az Oppo R6007 technikai tudását illeti, számos párhuzamot mutat a konkurens gyártók „mini” modelljeinek felszereltségével. A készülék meghajtásáért egy négymagos, 1,6GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor felel, amit 1GB RAM, 8GB tárhely, microSD kártyafoglalat, valamint 2140mAh kapacitású akkumulátor egészít ki.  A 137 x 68 x 7,75 milliméteres telefon előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) kijelző terül el, ami fölött egy 2 megapixeles előlapi kamerát találunk. Ahogy az lenni szokott (bár van néhány kivétel), a hátlapon egy ütősebb képalkotó egységet találunk: egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kameráról van szó. A mobil fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő Colos OS teljesít szolgálatot, amit az Oppo saját maga fejlesztett ki.

Egyelőre rejtély, hogy az újdonság mikor lesz elérhető a nemzetközi piacon, de azt már tudjuk, hogy június 3-án (azaz holnap) landol Kínában, ahol 1799 kínai jüant, azaz cirka 65 ezer forintot kell majd érte kicsengetni.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza