Bemutatkozott az Asus Fonepad 8

Czipperer Dia - 2014. június 2.

Új taggal bővült az Asus Fonepad széria. A modell a vállalat legújabb táblagép-telefon hibride, amelyről az idei Computexen rántották le a leplet.

A leggyorsabb telefon, amit valaha is fejlesztettek – legalábbis ezt állítják róla. Az Asus Fonepad 8 táblagépként és telefonként is használható készülék Taipeiban mutatkozott be a Computexen, ahol a legtöbb tulajdonságára fény derült.
 


A készülék lelke egy 64 bites, négymagos, 1,8 GHz órajelű Intel Atom Z3560 processzor. Ez az első olyan modell a Computexen, amely a 64 bites telefonok és táblagépek sorát erősíti. A 8 hüvelykes WXGA (IPS panel) kijelzővel megáldott modell  1280 x 800 pixeles felbontással bír, amely támogatja a tíz ujjal érintésvezérlést. A Fonepad 8 egy 2 megapixeles fényérzékelővel ellátott előlapi és egy 5 megapixeles, autófókusszal ellátott hátlapi kamerával rendelkezik.

A Fonepad 8 nagyon vékony, mindössze 5,06 milliméter a szélein, tömege pedig csupán 328 gramm. A vállalat állítása szerint a táblagép 72,2%-os kijelző a készülék méretéhez aránya az eddigi legnagyobb látható területtel bíró eszközzé teszi a 8 hüvelykes modellek sorában.

A phablet memóriája 1 gigás, tárhelye pedig verziótól függően 8, illetve 16 gigabájt, amely micro SD-vel tovább bővíthető. Fedélzetén a legújabb Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot, a megújult ZenUI felhasználói felülettel megtámogatva, amely az Asus szerint számos szoftverfejlesztést tartalmaz.
 


Ami talán kicsit csalódás, hogy a hátlapja műanyag borítású, viszont jó hír, hogy a készülék 3G és Dual-SIM támogatással rendelkezik. A vállalat a készülék áráról és elérhetőségéről egyelőre nem beszélt.

 

 

Forrás: Tech.firstpost.com, Afr.com; Kép: lowyat.com

Kulcsszavak: Fonepad, ASUS
Vissza