Touch ID szenzort kapnak az idei iPhone és iPad modellek

Farkas Norman - 2014. május 28.

A KGI Securities elemzője szerint az Apple idén bemutatkozó okostelefonjai és táblagépei, vagyis az új iPhone és iPad modellek egyaránt rendelkeznek majd Touch ID ujjlenyomat-olvasóval.

Az év későbbi részében debütál az új iPhone (vagy az új iPhone-ok) és talán újabb iPad tablettel is gazdagodik az Apple portfóliója. A jövevényekről több pletykát is hallhattunk már, s most érkezett egy friss hírmorzsa is.

Ming-Chi Kuo, a KGI Serurutues elemzője úgy tudja, hogy valamennyi idén piacra kerülő Apple mobileszközben megtalálható lesz a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, mely az iPhone 5S-ben debütált. Ezzel a lépéssel biztonságosabbak lesznek az új iPad-ek és iPhone-ok, de a felhasználók mellett a modulokat gyártó Cook & Co. is jól jár, hiszen így 120 millió Touch ID szenzort szállíthat le az Apple jóvoltából.

 

 

Kuo azt is elárulta, hogy a Cook & Co. már dolgozik az új modellekbe szánt, továbbfejlesztett Touch ID-n, mely ellenállóbb, tartósabb anyagból készül. A fejlesztésekről az ASE és a Sharp gondoskodik, a sorozatgyártási feladatokat pedig a tajvani Semiconductor Manufacturing végzi el.

A KGI Research felmérései szerint az Apple csak tavaly 36 millió iPhone 5S-t adott el, jövőre pedig elérheti a 233 milliót a Touch ID-vel felvértezett készülékek száma.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza