Bemutatkozott az LG G3

Czipperer Dia - 2014. május 28.

Az LG tegnap hivatalosan bejelentette G2-es okostelefonjának utódját, a G3-at, melyről számos pletyka keringett az utóbbi időben. A készülék belseje a legújabb technológiákat rejti.

Az LG világszerte több nagyvárosban tartott sajtóeseményt a G3 bemutatója kapcsán: Londonban, New Yorkban, San Franciscóban, Szöulban és Isztambulban.

Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy „a villámgyorsan fejlődő okostelefonok piacán az innováció csúcsteljesítményét az jelenti, ha sikerül harmóniát teremteni a magasan fejlett technológia és az egyszerűsített felhasználói élmény között. Az LG G3 az abbéli erőfeszítéseinknek eredménye, hogy ezt a gondolatot átültessük egy kézzelfogható termékbe. És meglehetősen elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel.”

Már a bemutatót megelőzően számos videó, kép és információ vált elérhetővé a készülékről, melyek zöme végül megerősítést nyert hitelességét illetően. Itt böngészheted át őket.

Az LG-nek sikerült elsőként előrukkolni 2K (vagy QHD) kijelzős mobillal a G3 személyében, ugyanis az 5,5 hüvelykes, 558 ppi felbontású telefon Quad HD megjelenítővel rendelkezik, amelynek felbontása négyszerese a HD-nak (és csaknem kétszerese a Full HD-nak). Mivel a kijelzőt csupán egy nagyon vékony keret fogja körül, a kijelző nagyobb mérete ellenére is kényelmesen fogható a kézben.

A masina kategóriájához hűen szálcsiszolt fém burkolatot kapott, amely szépsége mellett még praktikus is, mert ellenáll az ujjlenyomatoknak. Ez azért sem utolsó szempont, mert a hátoldalon található fizikai gombok miatt a felhasználók többet tapogatják majd a telefon ezen részét.

 

 

Jó hír, hogy az akkumulátort a kijelző kapacitásához igazodva alkották meg. A G3-ban egy 3000 mAh-es kivehető aksit találunk, amelynek üzemidejét a mérnökök képesek voltak növelni azáltal, hogy a katód fémjét grafitra cserélték.

A telefon hátoldalán egy 13 megapixeles OIS+ (optikai képstabilizátor plusz) kamera csücsül. Ez a technológia áttörést jelent a lézeres automatikusfókuszálás terén. Ennek segítségével rossz fényviszonyokban is jó képeket lő a telefon, ugyanis a kamera és a tárgy közötti távolságot lézersugárral méri fel.

 

 

Szintén jelentős fejlődés, hogy a fókuszhoz és az exponáláshoz csak koppintani kell a kijelző egy adott pontján, tehát nem kell külön fókuszálni, majd megnyomni az exponáló gombot. A szelfikészítésnél pedig egy egészen egyedi megoldással találkozhatunk. Az időzítés úgy valósul meg, hogy ha az illető ökölbe szorítja kezét, a telefon érzékeli azt, és onnan kezdi a hárommásodperces visszaszámlálást.

Főbb termékjellemzők:

- Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 801 (négymagos, 2,5 GHz max. frekvencia)

Ÿ- Kijelző: 5,5 hüvelykes Quad HD IPS (2560 x 1440, 538 ppi)

Ÿ- Memória: 16/32 GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD-kártyahely (max. 128 GB)

- Kamera: Hátlapi 13,0 MP OIS+ lézeres autofókusz technológiával / előlapi 2,1 MP

Ÿ- Akkumulátor: 3000 mAh (kivehető)

Ÿ- Operációs rendszer: Android 4.4.2 KitKat

Ÿ- Méret: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm

Ÿ- Súly: 149g

Ÿ- Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mb/s (3G)

Ÿ- Csatlakoztatási lehetőségek: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart-kompatibilitás (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

Ÿ- Szín: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany, holdlila, burgundi vörös

Ÿ- Egyéb: intelligens billentyűzet, intelligens értesítés (javaslatok a felhasználó szokásai laapján), Knock Code (intelligens billentyűzár), Content Lock (fájlvédelem), Kill Switch (távoli letiltás), vendégmód stb.

 

A készülék május 28-tól érhető el Dél-Koreában, és a későbbiek során világszerte több mint 170 szolgáltató kínálatában lesz kapható.

 

 

Vissza