Elterjedtek a Sharp Plasmacluster légtisztító technológiáját használó készülékek

Kütyü Magazin - 2014. május 27.

Az első Plasmacluster technológiával rendelkező légtisztító 2000 októberében történt bemutatása óta, a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiájával szerelt termékek világszintű eladásai 2013. decemberében elérték az 50 millió készüléket. 

Az első Plasmacluster technológiával rendelkező légtisztító 2000 októberében történt bemutatása óta, a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiájával szerelt termékek világszintű eladásai 2013. decemberében elérték az 50 millió készüléket.

Az évek során a Plasmacluster eszközök hatékonysága fokozatosan fejlődött, ahogy a Sharp egyre kompaktabbá tette őket és lehetővé vált, hogy jelentősen magasabb koncentrációjú ionokat bocsássanak ki. Ennek eredményeként népszerűségük folyamatosan növekedett, más iparágakban való elterjedésük is felgyorsult.

A Plasmacluster rendszer a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiája, amely természetes módon, pozitív és negatív ionok kibocsátásával tisztítja a levegőt. A magas fokú biztonságot és megbízható hatékonyságot számos független kutató és minősítő szervezet bizonyította Japánban és más országokban. A Sharp eddig összesen 15 saját termékkategóriájában alkalmazta a Plasmacluster technológiát, többek között légtisztítókban, légkondicionálókban, hűtőszekrényekben, mosógépekben, és hűtőventilátorokban. Ezen túlmenően a technológia bevezetése más üzleti és ipari területeken is egyre növekszik: ez év januárjában a Sharp higiénikus terek energiatakarékos módon történő kialakítására tett új megoldási javaslata egy esettanulmányban öltött testet.

 

 

Plasmaclusterrel rendelkező készülékekkel szereltek fel egy halfeldolgozó üzemet, és ezzel elnyerték a japán Természeti Erőforrások és Energia Ügynökség főigazgatójának díját a 2013-as Energiatakarékossági nagydíj program részeként. A technológia közforgalmú, nyilvános helyeken történő használata is bővül, kísérleti jelleggel többek között az Osakai Városi metró Midosuji vonalának járműveit szerelték fel Plasmacluster eszközökkel április 23-tól kezdődően.

Az elmúlt években a PM2.5 finom részecskék beáramlása, a "sárga por" homokviharok, pollenek és hasonló légszennyező anyagok miatt romló levegőminőség azt eredményezte, hogy kevesebbet nyitunk ablakot, és egyre többet kell küzdeni a beltéri penésszel és a különböző kellemetlen szagokkal. A Plasmacluster technológiával felszerelt légkondicionálók és mosógépek belső felületein és keverő csövekben kialakuló penészgombák elleni hatékonysága bizonyított. A penészgombák szobába való kibocsátását és ruhákra történő rátapadását szintén csökkenti a technológia. A hűtőszekrényekbe szerelt Plasmacluster technológia csökkenti a hűtőtér belső felületein előforduló kellemetlen szagokat.

A Plasmacluster technológia megoldást kínál az olyan azonnali kezelést igénylő problémákra, mint a penészgombák és a kellemetlen szagok, és segítséget nyújt az egészséges életmód kialakításához.

 

 

 

Vissza