Működő memóriakártya az óceán mélyéről

Kütyü Magazin - 2014. május 26.

Egy memóriakártya került elő az óceán mélyéről, melyről még a képeket is sikerült megmenteni. A fényképezőgép két évig feküdt a tenger mélyén, ám mostanra szerencsésen visszatért gazdájához.

Paul Burgoyn a Vancouver-szigeteknél szenvedett hajótörést, és így került az óceánba a fényképezőgépe még két évvel ezelőtt. A masina most előkerült, amelyben a memóriakártyát sértetlen, működő állapotban találták meg.

A fényképezőre 12 méter mélyen bukkant rá a Bamfield Tengerkutató Központ két diákja, és a benne lévő Lexar Platinum II, 8 gigás memóriakártya még mindig ép.

Egy képet meg is osztottak Twitteren, és kérdezték, ismeri-e valaki a képen szereplő embereket. A bamfieldi partiőrség egyik tagja ismerte fel Burgoynt, mert ő mentette meg két évvel ezelőtt. 


A férfit sokkolta, hogy örökre elvesztetnek hittt gépe elkerült az óceán mélyéről, és még a rajta lévő képek sem vesztek el. Hozzátette, hogy nagyon szívós kis kártyáról van szó, amely a technológia egy csodás darabja. Tiszteletét fejezte ki az elektronikai eszközök felé.

 

 

Forrás: CBA.ca

 

Vissza