Kagylóba zárt alapmobil – Samsung Master

Farkas Norman - 2014. május 26.

A dél-koreai gyártó egy méretes kijelzővel és erős hangszóróval felvértezett kagyló formájú készülékkel rukkolt elő anyagországában. A Master névre hallgató „butamobil” főként divatos megjelenésével toborozhat vásárlókat.

A Samsung azon kevés gyártók egyike, melyeknek aktuális készülékpalettáján találunk kinyitható, azaz kagyló kialakítású mobilokat. A dél-koreai cég most egy újabb flipes készülékről rántotta le a leplet, aminek érdekessége, hogy az elmúlt években megjelent testvéreitől eltérően a hagyományos, nem bővíthető operációs rendszert futtató mobilok táborát képviseli. Ezt figyelembe véve az újdonság neve igencsak megtévesztő, ugyanis Master névre hallgat. Mi tagadás, mesterien álcázza a valóságot.

A Samsung Master repertoárja egyébként nem annyira szegényes, mint a legtöbb „butamobilé”. Meglepő, de örökölt néhány szuper funkciót a gyártó idei nagyágyújától, a Galaxy S5-től, melyek jó szolgálatot tehetnek a mindennapi használat során.

 

 

A 112,5 x 57,5 x 14,8 milliméteres telefonból készül 3G modemmel szerelt és azt nélkülöző változat is. Előbbi a dél-koreai SKT és KT, utóbbi pedig az LGU+ és SKT kínálatában lesz elérhető. A készülék 3 hüvelykes, 320 x 240 pixel (QVGA) felbontású kijelzőt, sztereó FM rádiót, 1000mAh kapacitású akkumulátort és 3 megapixeles kamerát tudhat magáénak, szóval a maga kategóriájában korrekt ajánlatnak számít. Extrákként a 70dB-es hangerőre képes hangszórót, a Galaxy S5-ből ismerős lépésszámlálót és a megadott listákon lévő emberek számára azonnali üzenetküldést lehetővé tévő vészhelyzet üzemmódot sorolhatjuk fel, amikkel a Master ugyan nem váltja meg a világot, de mindenképp érdekesebbé teszik.

A múltidéző készülék szürke, fekete és vörös színekben lesz elérhető a fent említett szolgáltatóknál, egyéb régiókban való megjelenéséről nincs információ.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza