Hamarosan nemzetközi színpadon a QualysmArt vizualizációs megoldás

Kütyü Magazin - 2014. május 21.

A szingapúri ExhibIT kiállítás egyik fő attrakciója lesz a Qualysoft Holding galériák és múzeumok számára érdekes vizualizációs megoldása, a QualysmArt.  A fejlesztéshez kapcsolódó alkalmazás segítségével minden kompatibilis Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át, amin nem csak önálló képek, hanem nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők.

Mi a QualysmArt?

Az ügyfélkapcsolati (CRM), vállalatirányítási (ERP) és üzleti intelligencia projektek mellett szoftver-, alkalmazás- és nearshore-fejlesztéssel, valamint erőforrás- és alkalmazás-menedzsment szolgáltatásokkal is foglalkozó Qualysoft legújabb fejlesztése a múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, QualysmArt névre keresztelt vizualizációs megoldás, amelynek lelke egy Samsung okostévékre írt alkalmazás. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők segítségével.

 

 

A felhőalapú QualysmArt nemcsak PC-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel mozgathatók. Mivel az alkalmazás külső adatbázisokhoz is képes kapcsolódni, ezért üzleti célú vizualizációs megoldásként is használható.

Irány a szingapúri ExhibIT!

A QualysmArt hamarosan nemzetközi színpadon is bemutatkozik, hiszen a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Külkereskedelmi Szövetség által a délkelet-ázsiai térség gazdasági fővárosába, Szingapúrba szervezett ExhibIT kiállítás egyik főszereplője lesz. A kiállítás célja a hazai informatikai szolgáltatások, termékek és alkalmazások nemzetközi piacra lépésének támogatása, látogatói pedig elsősorban szingapúri kis- és nagyvállalatok, bankok, kórházak, informatikai cégek, startup inkubátorházak, közintézmények, közművek képviselői és egyéb befektetők lesznek.

Elindult a Qualysoft Akadémia

A magyar informatikai piac a válság éveiben is fejlődni tudott, az ország gazdaságánál gyorsabban, de a további növekedéshez növelni kell az egyetemeken végzett informatikusok számát, hiszen az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felmérése szerint mintegy 10 ezer betöltetlen állás van az iparágban. A Qualysoft a maga eszközeivel kíván hozzájárulni az informatikusok képzéséhez, ezért a Pécsi Tudományegyetemmel közösen elindította a Qualysoft Akadémiát, amelynek keretében informatikus hallgatókat képeznek tovább, akiknek később lehetőségük van a vállalatnál való elhelyezkedésre. A Qualysoft más egyetemekkel is tervez hasonló együttműködéseket a jövőben.

Nemzetközi terjeszkedés

Az 1999-ben két magyar szakember által Bécsben alapított Qualysoft mára nemcsak hazánk, hanem a régió informatikai iparának is meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát, hiszen összesen közel 500 főt foglalkoztat. A Magyarországon és Ausztrián kívül öt országban (Németország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Ukrajna) jelenlevő cég következő irodáját Albániában fogja nyitni, ahol az Albán Adóhatóság eTaxation projektjét nyerte el.

A megbízás keretében a Qualysoft az Albán Adóhatóság részére az új, központosított és automatizált adórendszert vezeti be. A rendszer bevezetését az Osztrák Állam finanszírozza, és teljes mértékben megfelel az EU által támasztott elvárásoknak.

 


 

Vissza