A Microsoft leleplezte Surface Pro 3 táblagépét

Czipperer Dia - 2014. május 21.

A Microsoft bemutatta legújabb Surface Pro 3 tabletjét, amely szerintük akár egy laptopot is helyettesíthet, és kecsességével rávert a MacBook Airre. A készülék a mai naptól (május 21.) elérhetővé válik a piacon.

New Yorkban hullt le a lepel a Microsoft legújabb, 12 hüvelykes Clear Type Full HD kijelzővel felvértezett táblagépéről, amely billentyűzet nélkül mindössze 0,8 kilogrammot nyom, vagyis nagyon kényelmes bárhová magunkkal vinni. A könnyű hordozhatóságot és a mobil munkavégzést az akár kilenc órás akkumulátor üzemidő is garantálja.

A készülék könnyen alakítható laptoppá és vissza táblagéppé. Bár egy kicsit zavaró, hogy laptop módban a Microsoft logó a jobb oldalra került, de ettől eltekintve valóban olyan, mint egy kisebb laptop. Tablet módban pedig segítségünkre van a Surface Pen (toll).
 

Változás az elődhöz képest


Bár a masina 30%-kal vékonyabb, mint a 11 hüvelykes MacBook Air (9,1 milliméter), felszereltsége valóban egy laptopéhoz méltó. A készülék lelke egy negyedik generációs Intel processzor, memóriája pedig 4, illetve 8 gigás (felszereltségtől függően). Két kamerával is ellátták: egy 5 megapixeles hátoldalit és ez 1080 pixeles HD előlapit kapott.

Fedélzetén Windows 8.1 Pro fut, így az emberek használhatják rajta a már jól bevált asztali programokat. A tablethez egy touchpaddel felszerelt billentyűzet is tartozik, amit nem kell külön megvásárolni. Ez mindkét módban jó szolgálatot tehet, hiszen, ha éppen nincs rá szükségünk, akár képernyővédőként is használható.
 

 

A készülék alapáron 799 dollárért vásárolható meg (USA), és ma déltől (május 21.) előrendelhető a masina. Három különféle változatban is kapható lesz: beszerezhető Intel Core i3, i5, illetve i7 processzorokkal is. A tárhely tekintetében is lehet válogatni: 64, 128, 256 és 512 gigás kiszerelésben is megvásárolható. A legdrágább változat ezek közül az Intel Core i7 processzorral, a 8 giga RAM-mal és 512 giga tárhellyel felszerelt verzió, mely 1949 dollárba kerül. Az USA-n kívüli árakról egyelőre még nem beszélt a gyártó.

 

 

Forrás: Microsoft, Mashable.com

Vissza