Újabb filléres WP mobil érkezik – Lumia 530

Farkas Norman - 2014. május 20.

A GFXBench tesztprogram adatbázisában bukkant fel Microsoft újdonsága, mely a Nokia Lumia 520 esetében bevált recepttel – azaz a korrekt tudás és az alacsony ár ötvözésével – próbál sikeres lenni.

A Nokia és a Microsoft tavaly februárban, a Lumia 520 mobillal bizonyították be legmarkánsabban, hogy komolyan veszik a célt, miszerint jelentős részesedést szereznek a belépőszintű okostelefonok piacán. A Windows Phone 8 rendszerű filléres készüléknek aztán jött az utódja a Lumia 525 személyében, ami már 1GB RAM-mal dicsekedhetett. Természetesen nem hal ki ez a digitális vérvonal, sőt máris feltűnt a láthatáron a Lumia 530, mely ugyancsak a korrekt, de nem túl erős hardvert fogja ötvözni a csempés rendszer szolgáltatásaival és az alacsony árral.

A GFXBEnch nevű tesztprogram adatbázisában felbukkant, RM-1027 jelzésű jövevény 800 x 480 pixel felbontású érintőkijelzőt és Adreno 305 grafikus gyorsítót tudhat magáénak, egyéb tulajdonságait és megjelenésének idejét még homály fedi.

Egy biztos: a Micrososft továbbra is szeretné növelni jelentétét az olcsó mobilok frontján, ezért időről időre előhúz a tarsolyából egy-egy csalogató ajánlatot.

 

Nokia Lumia 520

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza