Paperfold – hajtogatható telefon három kijelzővel [Videó]

Czipperer Dia - 2014. május 10.

Elkészült az első olyan okostelefon prototípus, amely egyszerre három kijelzővel rendelkezik, melyek szabadon hajtogathatók. A még kezdeti fázisban járó megoldást egy torontói konferencián mutatták be.

Laptoppá és táblagéppé is alakítható az új telefonprototípus, mely három e-ink kijelzővel is büszkélkedhet. A felhasználók a számukra éppen szükséges felületet használhatják, attól függően, mire szeretnék éppen használni.

A Paperfold névre keresztelt prototípus három különálló kijelzőből áll, melyek külön-külön és összhangban is működnek egymással. Ha csak az egyikre van szükségünk – mint egy hagyományos telefonkijelző –, összecsukható, viszont széthajtva a készülék automatikusan felismeri az alakját, és különféle funkciókra képes attól függően, hogyan hajtogatjuk, és mit csinálunk rajta. Ha például notebok formában széthajtogatjuk (lásd a videóban), akkor a második képernyőn megjelenik egy virtuális billentyűzet.

A Google Térkép használata is számos lehetőséget tartogat. Amikor a három képernyő egyszerre működik, egy nagyobb felületen látjuk az adott térséget a Mapsen, ha azonban a két oldalát kicsit elfordítjuk, és domború formát képezünk, a Google Earth jelenik meg. Ha háromszög alakban összehajtjuk a kijelzőket, akkor pedig egy épület 3 dimenzióban is körbejárható, amely 3D-ben ki is nyomtatható.

 

 

 

 

 

Forrás: Gadgets.ndtv.com

Vissza