Heartbleed-biztosak a ZyXEL készülékei

Kütyü Magazin - 2014. április 29.

A nemrég kirobbant sebezhetőségi botrány nem érinti a tajvani ZyXEL gyártó termékeit. Sem az UTM, sem a tűzfal készülékei nincsenek veszélyben a közelmúltban felfedezett kártékony Heartbleed bugtól. A cég kiterjedt vizsgálatai megerősítették, hogy a termékekben használt Open SSL rendszerek ellenállnak a támadásoknak.

A három éve ingyenesen elérhetővé tett 2.10 verziójú ZyWALL Unified Biztonsági Kapu frissítésében, a ZyWALL tűzfal sorozatban használt Open SSL 0.9.8. rendszerben, és az új termékekben futó 3.30 Open SSL 1.0.0 verzióban sem találtak sikeres támadásra mutató jeleket a gyártó szakemberei. 

A vizsgálatok során továbbá az kiderült, hogy a szintén veszélyeztettetnek ítélt ZyXEL VMG1312 és a VMG1202 kapuk, valamint a HTTP távoli menedzsmentet támogató, az OpenSSL 0.9.7.f rendszert használó típusok is biztonságosak. 

„Szigorú ellenőrzéseket végeztünk annak érdekében, hogy teljesen megbizonyosodjuk arról, a „Heartbleed bogár” veszélye nem érinti a vásárlóinkat. A termékeinket folyamatosan megfigyeljük és értékeljük a kialakult helyzeteket. A felhasználóinkat informáljuk a releváns változásokról vagy a kapcsolódó új frissítéseinkről”- jelentette ki Treso Tamás, a ZyXEL Magyarország regionális értékesítési menedzsere.

 

Kulcsszavak: biztonság, termék, ZyXEL
Vissza