Hiánypótló hálózati eszközökkel rukkolt elő a D-Link

Kütyü Magazin - 2014. április 17.

A D-Link új smart switcheket mutatott be (DGS-1510), melyek akár 40Gbps stack sávszélességet is képesek biztosítani egyszerre akár 6 azonos termékcsaládba tartozó eszköz között. Az eredmény akár 288 port egyetlen nagysebességű fizikai egységben.

Előnyök minden hálózatban

A DGS-1510 smart switchek 16, 24 illetve 48 Gigabites portja és két Gigabit SFP portja mellett két 10G SFP+ port is helyett kapott. Kisebb céges hálózatokban a 10G SFP+ portok nagysebességű szerverkapcsolatra használhatók. A sebesség minden egyes csatlakoztatott számítógépen érezhetően megnövekszik, az egész hálózat terhelhetősége pedig számottevően nagyobb less. A nagyobb, strukturált nagyvállalati, intézményi hálózatokban képesek betölteni a gerinchálózat és a hozzáférési szint közötti kapcsolat szerepét. Sőt, ahol a hozzáférési szinten olyan smart switchek kerülnek alkalmazásra, mint a DGS-1210 termékcsalád tagjai, ott uplink kapcsolattal rendelkező gerinchálózati eszközökként is megállják a helyüket.

Minden 10G port használható rezes kábelekkel vagy SFP+ átalakítókkal optikai üvegszálas hálózat végződtetésére is. A termékcsaládban Power over Ethernet tápellátás biztosítására is képes 24 portos modell. A DGS-1510-28P kiváló megoldás a VoIP telefonok, Wi-Fi hozzáférési pontok vagy IP kamerák tápellátásához a hálózati kábelen keresztül. A PoE modell akár 30 watt leadására is képes (IEEE 802.3at PoE+ szabvány).

 

 

DGS-1510 Smart Switchek főbb funkciói:

  16, 24 vagy 48 10/10/1000 Mbps Ethernet port

  24 PoE port (DGS-1510-28P)

  2x SFP és 2x SFP+ port minden switchen

  Több menedzsment interfész, parancssor alapú SSH menedzsment

  D-Link Green 3.0 technológia

  Védelem a hálózati hurkok okozta leállásokkal szemben (Loopback detection)

-  DHCP szerver screening

Újdonság a piacon

A kis- és középvállalati valamint intézményi piacon a smart switchek a legkeresettebb hálózati kapcsolók. Kedvező áruk megtartása mellett a gyártók mind több funkciót építenek bele modelljeikbe. A korábbi stackelhető Smart switchekhez képest a D-Link két SFP+ portot adott új eszközeihez. A switch teljes backplane sávszélessége ezzel akár 140 Gbps is lehet, mely egyedülálló a jelenlegi smart switch piacon. Ezen felül a megszokottnál kétszer több statikus routing útvonal, a kibővített MAC címtartomány, QoS sorok száma, csomag puffer, RAM és flash memória már a menedzselhető switchek alkalmazási területeihez ér fel – azok bonyolult menedzsmentje és magas ára nélkül.

Széleskörű Layer 2 és Layer 3 funkciók

Valamennyi DGS-1510 switch támogatja az IGMP snooping, port mirroring, spanning tree és Link Layer Discovery Protocol (LLDP) funkciókat. A Loopback detection automatikusan felismeri a hálózati hurkokat és kikapcsolja a vonatkozó portokat. A hálózat hatékonyságát szolgáló szegmentálás érdekében a DGS-1510 támogatja a statikus routingot. Mindegyik új switch IPv6 kompatibilis, és támogatja az MLD snooping, ACL/QoS és IMPB for IPv6 funkciókat. A kettős stackelési lehetőségnek köszönhetően IPv4-IPv6 és IPv6-IPv4 átjátszóként is alkalmazhatók.

 

 

Menedzselhetőség az egyszerűtől a bonyolultabb eszközökig

A DGS-1510 menedzsmentje egy egyszerű böngészőből is elvégezhetők, de a switchek támogatják a D-View 6.0 hálózati menedzsment alkalmazást és a command line interfészt (CLI) is konzol porton vagy TELNET-en keresztül. A text alapú menedzsment titkosítható SSH-n keresztül.

Elérhetőség és ár

A termékcsalád mindegyik tagja elérhető április második felétől. A 16 portos modell már nettó 60 000 Ft-os áron elérhető a D-Link viszonteladó partnereinél. 

Vissza