HTC One M8 – plasztik kiadásban is?

Farkas Norman - 2014. április 15.

A tajvani gyártó nemcsak kompakt változatot készít idei csúcsmodelljéből, a One M8-ból, hanem előrukkol egy változatlan méretű és tudású, de fém helyett műanyagba burkolt, olcsóbb változattal is, mely elcsábíthatja a Samsung rajongóit is.

A nagyobb mobilgyártók részéről megszokhattuk, hogy aktuális – vagy kevésbé aktuális – csúcsmodelljeikből többféle kiadást dobnak piacra, melyek egyrészt a névadó modell ismertségét meglovagolva, másrészt padig a bennük rejlő „másság” révén érhetnek el piaci sikereket. A Samsung Galaxy S4-ből is készült például mini és strapabíró változat, ahogy a HTC tavalyi nagyágyújából is érkezett később egy kompakt (One Mini) és egy óriás (One Max) kiadás.

A tajvani gyártó idén minden eddiginél többet próbál kihozni zászlóshajójából, ami a One M8 nevet viseli. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a készülékből a visszafogottabb méretű és felszereltségű One M8 Ace mellett érkezik majd egy plasztik kiadás is, mely sem tudás, sem pedig méret tekintetében nem lesz gyengébb az eredeti M8-nál, viszont burkolata fém helyett műanyagból készül, így kevésbé lesz prémium kisugárzása.

 

 

A plasztik One M8 megalkotása mindenképp jó ötlet a HTC-től, hiszen az olcsóbban előállítható burkolat használata lehetővé teszi, hogy a készülék ára 500 dollár alatt alakuljon, miközben csak a csomagolás változik, a fejlett multimédiás képességek, a gyorsaság és a friss rendszer adott marad.

Más kérdés, hogy a felhasználókat mennyire vonzza majd a kedvezőbb árú, de műanyag háza miatt külső megjelenésben és tapintásban az eredetitől alaposan elmaradó mobil, de ha a Galaxy S sorozat tagjaiból, illetve azok népszerűségéből indulunk ki, a plasztik One M8 telitalálat lehet.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza