Ősszel érkezhet az Amazon okostelefonja

Czipperer Dia - 2014. április 14.

Egy friss jelentés szerint idén ősszel érkezik az e-kereskedelmi óriás, az Amazon 3D képek megjenítésére is alkalmas okostelefonja, amelyet hetekben belül a fejlesztőknek is bemutatnak.

A The Wall Street Journal számolt be arról, hogy az Amazon háza táján készül valami, méghozzá a már sokat emlegetett okostelefon, amely azonban nem is olyan sokára a piacon is landolhat. Ez viszont azt jelenti, hogy már a tesztelés végén járnak.

A lap értesülései szerint a készülék az év második felében érkezik a piacra, ezt egy vállalathoz közel álló forrásra hivatkozva állítják. Az Amzon a készüléket az elmúlt hetekben már bemutatta a fejlesztőknek San Franciscóban és Seattle-ben. Ha minden igaz, szeptemberben kezdik el az eszközök szállítását.

Mit is várhatunk egy Amazon-mobiltól?

Ha minden igaz, az eszköz az Amazon saját hardverével érkezik, és négy előlapi kamera is található rajta, amely követi a felhasználó tekintetét, és 3 dimenziós élményt kínál. Tehát az eszköz képes lesz 3 dimenziós képek megjelenítésére anélkül, hogy ezzel speciális szemüveget kellene viselni.

Ez a funkció egészen egyedülálló jelenleg a piacon (eddig csak sikertelen próbálkozások voltak ezen a téren), amely kiemeli a készüléket a tömegtermékek sorából, és potenciális sikert jelenthet a vállalat számára a már így is telített piacon. Hiszen ma már nem elég bekapcsolódni valaminek a gyártásába, azt valóban jól kell csinálni. Vagyis olyan eszközzel érdemes előrukkolni, amely nem egy a sok közül, hanem technológiailag képes újat nyújtani a fogyasztó számára saját tartalmakkal fűszerezve.

 

 

A táblagépek után tehát az okostelefon piac a cél, ráadásul értesülések szerint nem is akármilyen telefon készül, melyet a vállalat a HTC-vel közösen fejleszt. Vajon a Kindle sikertáblagépek után van még új a nap alatt?

 

Forrás: Mashable.com; Kép: GSMArena

Vissza