Nokia 225 és 225 Dual SIM – színfoltok a "butamobilok" kategóriájában

Farkas Norman - 2014. április 14.

Bemutaktozott a kétkártyás kiadásban is piacra kerülő Nokia 225 mobiltelefon, mely a Slam fájlküldés, az RDS FM rádió és a tömérdek előtelepített alkalmazás mellett élénk színeivel tűnik ki a nem bővíthető operációs rendszert futtató készülékek sorából.

A Nokia nemcsak az okostelefonok frontján frissítette készülékpalettáját, hanem előrukkolt egy újdonsággal is, mely a hagyományos, nem bővíthető oprendszert futtató „butamobilok” körét gazdagítja. A kétkártyás változatban is megjelenő Nokia 225 elsősorban élénk színeivel, számos előtelepített alkalmazásával és hosszú üzemidejével hívja fel magára a figyelmet, s azt is érdemes megjegyezni, hogy mindehhez 40 eurós árcédula társul.

 

 

A 10,4 milliméter vékony és csupán 100 grammos mobiltelefon piros, citromsárga, zöld, fekete és fehér árnyalatokban kerül az üzletek polcaira. Előlapján a fizikai szám- és választógombok fölött egy 2,8 hüvelykes QVGA érintőkijelző foglal helyet, hátlapján egy 2 megapixeles, fixfókuszos kamera árválkodik (LED villanó nélkül). A repertoárban egy sor alkalmazás (pl. Nokia Böngésző, Facebook, Twitter, Bing, médialejátszó), RDS FM rádió, Bluetooth 3.0 modul és az NFC-hez hasonlóan egyszerű Slam fájlküldés is megtalálható, de a Nokia 225-öt a rendkívül hosszú készenléti idő teszi igazán érdekessé: az egykártyás verzió 36, a dual SIM-es pedig akár 27 napig bírja egy töltéssel.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza