Nikon COOLPIX S810c – szuper képek és Android rendszer

Czipperer Dia - 2014. április 10.

A Nikon ma jelenti be az új Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszerrel működő COOLPIX S810c kompakt modellt. A készülék még nagyobb tudással rendelkezik,az internetre is csatlakozhat vele, így elérheti közösségi csatornáit, valamint játékait és alkalmazásait a Google Play kínálatából. 

Új Android rendszerű digitális fényképezőgéppel rukkol elő a Nikon. A gép fedélzetén Android 4.2.2 Jelly Bean rendszer fut, így játékok és alkalmazások is rendelkezésre állnak a Google Play Store-ból.

A készülék jelentősen fejlődött elődjéhez képest. Szélesebb lett az érintőképernyője (9,4 cm-es), amely 1 229 000 képponttal, nagy felbontással rendelkezik. Emellett az aksi élettartama is meghosszabbodott, és töltés közben is használható a gép, ha USB csatlakozón keresztül töltjük.

A készülék 12x NIKKOR optikai zoom objektívvel rendelkezik, amelyet 24x Dynamic Fine Zoom funkció egészít ki. A 16 megapixeles CMOS-képérzékelője pedig kevés fény esetén is helytáll, a beépített Wi-Fi segítségével pedig azonnal megoszthat mindent a közösségi oldalakon, például a Google+-on. A Google+ Photos szerkesztővel pedig javíthatunk az elkészült képeket szűrőkkel és retusálással is. Az alkalmazásáruházban pedig számos más hasznos program elérhető.


A felhasználók rendelkezésére áll még 20 giga ingyenes tárhely az előre telepített Nikon Image Space szolgáltatásban, de a Google Drive-hoz is hozzáférést biztosít a masina, ahol akár 15 giga ingyenes tárhely használható a nagyobb fájlok számára.

A gépen található hibrid VR (rázkódáscsökkentés) pedig a precizitás szolgálatában áll a Célkereső AF-fel karöltve, amely automatikusan azonosítja a témát és ráállítja az élességet, még akkor is, ha a téma gyorsan mozog, és az elmosódáscsökkentő funkcióval kombinálva élesebb képeket készíthetünk.

 

 

A készülék fő jellemzői:
 

  • Teljes HD videók – rögzítse a vidám pillanatokat 1080p felbontással, 30 kép/mp sebességgel, optikai zoom használatával és sztereó hanggal. Akár lassított felvételeket is készíthet, 240 kép/mp sebességgel.

  • EXPEED C2 processzor – tiszta fényképeket készíthet rendkívül gyorsan, garantáltan nagy sebességű működéssel, bármilyenek legyenek is a fényviszonyok.

  • Egyszerű panoráma 360°/180° – függőleges döntéssel vagy vízszintes pánozással csodás tájképeket és látványokat rögzíthet, amelyek megérdemlik, hogy panorámafelvételen örökítse meg őket.

  • Sorozatfelvétel – ragadja meg a tökéletes arckifejezést és a gyors történéseket az akár 8,1 kép/mp sebességű sorozatfelvétellel.

  • Beépített Wi-Fi – a „Connect to COOLPIX S810c” alkalmazást intelligens eszközére is telepítheti a képek könnyű átvitele érdekében, arra az esetre, ha éppen nem áll rendelkezésre Wi-Fi.

  • 4 GB belső memória – a fényképezőgépben lévő 4 GB tárhelyet külön megvásárolható microSD-memóriakártyával bővítheti, így egyetlen pillanatot sem fog elszalasztani amiatt, hogy megtelt a tár.

  • Timeline view – időrendi sorrendben megtekintheti a megjegyzésekkel rendelkező fényképeit a kijelzőn, mintha egy blogot vagy közösségi webhelyet látna.

  • Használja a fényképezőgépét akkutöltés közben is – a mikro-USB-port révén akkutöltés közben is folytathatja a képek megosztását, megtekintését vagy akár a fényképezést.

A COOLPIX S810c fehér és fekete színben lesz kapható.

 

Vissza