Jön a Samsung Galaxy Ace Style

Farkas Norman - 2014. április 9.

A dél-koreai gyártó bemutatta a Galaxy Ace sorozat legújabb tagját, mely elődeihez hasonlóan az alsó-középkategóriában száll versenybe a konkurens készülékekkel. Az Android 4.4.2 KitKat rendszerrel, kétmagos processzorral és 5 megapixeles kamerával felvértezett mobil áprilisban landol a piacon mélyszürke és krémfehér árnyalatokban.

A Samsung ismét előrukkolt egy kiemelkedő ár/érték arányú mobillal, amellyel a belépőszintű konkurens okostelefonok – például a Nokia Lumia 520 vagy a hamarosan érkező BlackBerry Z3 – térnyerését szeretné kicsit visszafogni, illetve újabb sikereket kíván elérni az alsó-középkategóriában.

A Galaxy Ace Style ennek megfelelően korrekt hardverrel, friss operációs rendszerrel és hívogató árcédulával érkezik a piacra április folyamán. A készülék érdekessége, hogy néhány olyan funkció is elérhető általa az alsó árszegmensben, melyek eddig csak a felsőbb kategóriákban voltak jelen. Ilyen például a videocsevegéshez használatos előlapi kamera, a fejlett, gyorsan és precízen fókuszáló hátlapi kamera és az átláthatóbb, gördülékenyen működő felhasználói felület, mely a megfelelő optimalizálás jóvoltából a viszonylag kevés RAM mellett sem akadozik.

Nézzük a tudáslistát!

A Galaxy Ace Style egy 121,2 x 62,6 x 10,65 milliméteres készüléktestet kapott, mely tipikus samsungos stílusjegyeket hordoz (abszolút nem lehet összetéveszteni más gyártók mobiljaival, viszont több Samsung modellel igen). A telefon előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású TFT-LCD érintőkijelző foglal helyet, fölötte egy VGA előlapi kamerával, alatta pedig két kapacitív vezérlőgombbal és egy fizikai „Home” gombbal. A hátlapra egy 5 megapixeles kamera kerül, mely megkapta a gyártó új, gyors és pontos fókuszálást lehetővé tévő technológiáját. A mobil működéséről egy kétmagos, 1,2GHz-es processzor gondoskodik, amit csupán 512MB RAM, 4GB bővíthető tárhely és egy 1500mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A fedélzeten a friss és ropogós Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer szaladgál, amit az új TouchWiz Essence kezelőfelülettel bolondítottak meg (csak képletesen :) ) a mérnökök.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza