Toshiba L74 okostévé sorozat – CEVO Picture technológiával

Kütyü Magazin - 2014. április 3.

Új hangzásvilággal és kitűnő képminőséggel rendelkező tévéket mutatott be a Toshiba. A modelleket a Smart TV Cloud, felhőalapú okostévé funkcióval is ellátták.

Az L74 tévék részletgazdag, megkapó hangzása révén tisztább minden párbeszéd, továbbá mindezt térhatású képpel és személyre szabható beállítási lehetőségekkel fűszerezték. Az 55 hüvelykes (140 cm) képátlójú készüléket úgy tervezték, hogy a család médiaközpontja legyen, és ideális választás legyen azoknak, akiknek fontosak az okostévé funkciók.

Ragyogó tévékép

A vékony kialakítású, Toshiba CEVO Picture technológiájával ellátott Direct LED kijelző az új háttérvilágítási rendszernek, és az új megjelenítési technológia lényegesen élesebb, kiváló minőségű, a korábbi modellekhez képest akár 75%-kal fényesebb tévéképet biztosít. A kijelző kialakítása során alkalmazott szélesebb ledek használatával a megjelenített színskála bővebb, a kép részletgazdag és élethű.

A CEVO Picture képjavító eljárás a tömörített formában továbbított tévéadások képminőségét javítja, az eredetileg tervezett minőséget, színeket és a fényerősséget is helyreállítja. Így nagy fényerejű, széles színskálával rendelkező tévéképet kapunk.

 

 

Térhatású hangok

A beépített CEVO Audio funkció kiváló hangélményt nyújt. A basszus átvitelt 150 Hz-ről 100 Hz-re fejleszti, így a hangszórók új kialakításának köszönhetően a vékony készülékház ellenére a hangtér rendkívül széles és részletgazdag.

A hang szétválasztása egy olyan technológia, melynek segítségével a felhasználó a kívánt hangot igényeinek megfelelően tudja szabályozni. Ez azt jelenti, hogy ha például egy élő focimeccset nézünk, kiszűrhetjük a kommentátor hangját, így a stadion hangulatát még jobban át tudjuk élni. Ha egy filmben a párbeszédek drámaiságát emelnénk inkább ki, lehalkíthatjuk a háttérzajokat.

A CEVO Audio rendszer részeként az új kialakítású, kiváló minőségű 15 W-os beépített hangszóróknak és az alkalmazott DTS Premium Sound hangfeldolgozó eljárásnak köszönhetően – mely a sztereó hangot virtuális térhangzásúvá alakítja - nem mindennapi hangélményben lehet részünk.

Smart TV Cloud

A megújult felhasználói felületnek, és a felhőalapú szolgáltatásoknak (Smart TV Cloud), valamint az innovatív MediaGuide Replay funkciónak köszönhetően a tévé kialakítja saját stílusunknak leginkább megfelelő tartalmakat.

A funkció a megtekintett, illetve felvett műsorok alapján felismeri a néző saját szokásait. Ezeknek megfelelően automatikusan rögzíti a felhasználó által kiválasztott, illetve a hasonló műsorokat. Ezekről lejátszási lista is készül, a családtagok pedig saját azonosítójukkal is bejelentkezhetnek.

A videórögzítő (PVR) használata egyszerű, és számos kényelmi funkció használatát (egygombos felvétel, időeltolás, rögzítés műsorújság használatával, tartalomajánlás és sok más) is lehetővé teszi. Ez azt jelenti, hogy az élő tévéadást megállíthatjuk (ha például telefonhívást kapunk).

A készülék a Twitter szolgáltatással is együttműködik, valamint a zenei, hírolvasó és szórakoztató alkalmazásokon felül a legnépszerűbb tartalomszolgáltatások (a YouTube is) rendelkezésre állnak.

 

ARM+ 1500 képfeldolgozó megoldás

Az L74-es tévéket egy új, kétmagos processzorral látták el, mely jelenősen növeli a készülék teljesítményét, így a legfontosabb alkalmazások egyidejű futtatása is problémamentes. A Full HD 1080p felbontású kijelző élénk színeit, valamint a gyors mozgásokkal teli sportközvetítések és akciófilmek képminőségét a beépített AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) képfeldolgozó megoldás biztosítja.

Ezekkel a modellekkel a felhasználók beléphetnek a 3D televíziózás világába. A készülék képes arra, hogy az eredetileg 2D-ben rögzített tartalmakat valós időben alakítsa térhatásúvá.  

Számos csatlakozási lehetőség és tartalom

A televíziókat számos csatlakozási lehetőséggel is ellátták. A HDMI portok segítségével a tévé nagy kijelzőjén laptopot, játékkonzolt, Blu-ray lejátszót vagy akár set-top boxot is használhatunk. Az USB csatlakozókkal a külső merevlemezünkön vagy egyéb háttértárunkon található multimédiás fájlokat is problémamentesen játszhatjuk le.

Az otthoni hálózat használatát is lehetővé teszi. A beépített Intel WiDi funkciónak köszönhetően az arra alkalmas számítógépről vezetékek használata nélkül játszhatjuk le kedvenc filmünket, vagy nézhetjük meg fotóinkat a nagy kijelzőn.

A Toshiba L74 sorozatú tévék 2014 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.

 

Főbb jellemzők:

  • Felbontás: Full HD, 1920 x 1080p, vékony, Direct LED, passzív 3D
  • AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution)
  • Felhőalapú okostévé funkciók internet böngészővel, MediaGuide Replay szolgáltatás, videorögzítés (PVR) 
  • Csatlakozók: 4 x HDMI (ebből 1 x HDMI MHL támogatással), 2 x USB, PC bemenet, beépített Wi-Fi, HDMI-CEC, Intel WiDi, vezeték nélküli megjelenítés 
  • Hangrendszer: CEVO Audio, hang szétválasztás, DTS Premium Sound, DTS Express 5.1, Dolby Digital Plus, 2 x 15W hangszórók
  • Kétmagos feldolgozóegység
  • Resolution +
  • Toshiba AppsConnect
  • Médialejátszás: USB / HDD / otthoni hálózat
  • Kialakítás: Matt fekete, vékony, fényes fekete keret, homokfúvott, ezüstös fém talp
  • Képméretek: 140 cm (55”), 120 cm (47”) és 107 cm (42”)
  • Vevőegységek: DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV, analóg

 

Vissza