Új funkciók, átszabott felület a BlackBerry 10.3-ban

Farkas Norman - 2014. március 25.

Bár hivatalosan csak nyáron érkezik, máris kiszivárgott a BlackBerry 10 operációs legfrissebb verziója, amely új kezelőfelülettel, számos javítással és praktikus funkciókkal lett gazdagabb.

A BlackBerry megállás nélkül dolgozik mobil rendszere fejlesztésén. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy alig pár hónappal a BlackBerry 10.2.1 megjelenése után kiszivárgott a hivatalosan csak nyáron érkező BlackBerry 10.3 félkész verziója, mely számos újításról árulkodik.

 

 

Lássuk, milyen fejlesztésre derült fény az idő előtt megjelent szoftver jóvoltából!

- A menü ikonjai immár keret nélkül jelennek meg, így kétségkívül jobban mutatnak, de az alattuk lévő feliratok olvashatóságát a félig átlátszó négyzet hiánya miatt nagyban befolyásolják a háttér színei. Ez az újítás nem biztos, hogy bent marad a végleges BB 10.3-ban.

- A virtuális billentyűzet az eddiginél is minimalistább lesz, továbbá új billentyűzetkiosztásokkal találkozhatunk. A lenyomott betűk piros színben tűnnek fel egy pillanatra az eddigi kék helyett.

- Intelligens, hangos személyi asszisztens kerül a rendszerbe (eddig is volt, de most még okosabb lesz).

- Új energiatakarékos megoldás: ha kijelzővel lefelé fordítjuk a készüléket, vagy a zsebünkbe tesszük, a kijelző automatikusan kikapcsol.

- A zenelejátszó új felületet kap, amelyben nagyobb hangsúly kerül a vezérlőgombokra (lejátszás, szünet, stop, következő szám, előző szám).

- A kameraszoftver időzítővel, panoráma felvétellel, a környezeti viszonyoktól függően automatikusan használatra jelentkező HDR móddal, illetve 30 és 60fps sebességű HD videorögzítés funkcióval bővül.

- A rendszer sebessége még a jelenleginél is gyorsabb lesz.

 

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza