Készül a Meizu „Blue Charm”

Farkas Norman - 2014. március 24.

A Meizu úgy döntött, nem nézi tétlenül a Xiaomi Redmi Note hódítását, s ő is előrukkol egy hasonlóan kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró, Full HD kijelzővel szerelt phablettel a „Blue Charm” képében.

Úgy tűnik, a kínai okoselefon gyártók hanyagolni kezdték a karcsúság frontján dúló harcot, s inkább a készülékek ár/érték arányára koncentrálnak, azaz minél ütősebb, ugyanakkor vonzó árú modellekkel próbálnak sikert aratni.

A Xiaomi a múlt héten mutatta be filléres okostelefon-tablet hibridjét, a Redmi Note-ot, mely 5,5 colos HD kijelzőt, izmos processzort és 13 megapixeles kamerát kínál nevetséges áron. A nem mindennapi ajánlatra a Meizu is felfigyelt, s úgy határozott, készít egy hasonló kaliberű olcsómobilt, amely a Redmi Note babérjaira törhet. A „Blue Charm” fantázianevű jövevény várhatóan nyolcmagos, 1,4 vagy 1,7GHz-es MediaTek processzorral, 8 megapixeles kamerával és 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelzővel érkezik, ára pedig pofátlanul alacsony lesz.

Mint látható, a Meizu üdvöskéje nagyobb felbontású megjelenítővel büszkélkedhet, ugyanakkor kamerája alulmarad a Redmi Note-éval szemben. Állítólag ez utóbbi miatt mégsem kell aggódni, mert a vállalat nem a felbontásra, hanem a képminőségre helyezi a hangsúlyt a képalkotásban. Mindent figyelembe véve a legfontosabb kérdés az, hogy a „Blue Charm” pontosan milyen árcédulával landol a piacon, ám erre vonatkozóan még nincs információ.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza