Hazánkban az LG robotporszívója, a HOM-BOT SQUARE

Czipperer Dia - 2014. március 17.

Magyarországon is kapható az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívója, melyet számos okos tulajdonsággal ruháztak fel. A készülék több díjat is besöpört már.

 

Sarkokra tervezve: elérhető hazánkban az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívó 

Okos tulajdonságokkal ruházták fel az LG többszörös díjnyertes robotporszívóját 

 

Budapest, 2014. március 17. – Az LG Electronics (LG) legújabb HOM-BOT SQUARE robotporszívója a hazai piacon is bemutatkozik. A készülék legfőbb újítása négyszögletes formája, amelynek köszönhetően hatékonyan kitakarítja a sarkokat is, ráadásul a készülék megjegyzi a takarítási előzményeket, így képes ugyanott folytatni a munkát, ahol befejezte. 

Az LG robotporszívója a Corner Master funkciónak köszönhetően eredményesen és hatékonyan takarít. A Corner Mastert a két hosszú kefe, a sarokészlelő érzékelő és a takarítóeszköz különleges formája együttesen alkotja. A készülék szögletes formájával és a korábbi modellnél másfél centiméterrel hosszabb, átalakított keféivel a legszűkebb sarokból is képes eltávolítani a port és a szennyeződéseket. A sarokészlelő érzékelők lehetővé teszik a porszívó számára, hogy pontosan érzékelje, hol jár a lakásban, és ezek utasítják, hogy forduljon el, amikor elérte a helyiség szélét. 

A robotporszívók általában egyetlen kamerával működnek, de a HOM-BOT SQUARE robotporszívót két, továbbfejlesztett Dual Eye 2.0™ kamerával látták el az intelligensebb, gyorsabb és hatékonyabb takarítási teljesítmény érdekében. A másodpercenként számos képet készítő alsó és felső kamera végigpásztázza a plafont és a padlót, akár sötétben is. A  készülék ezen adatok alapján készít magának térképet a helyiségről, miközben több érzékelő 180 fokos látómezőben észleli az akadályokat, majd rögzíti azok helyét az ütközésmentes működéshez. A HOM-BOT SQUARE tanulási funkciójának (Learning Function) köszönhetően képes felismerni azokat a területeket, ahol korábban már takarított. Így könnyebben vissza tud emlékezni a tárgyak elhelyezkedésére, illetve érzékeli, ha egy terület már tiszta, így időt és energiát takarít meg.  

„Igazán büszkék vagyunk az új robotporszívónkra, hiszen egy olyan eszközről beszélhetünk, amely jelentősen lerövidíti a házimunkát, teljesen automatikus, ráadásul iF formatervezési díjjal is elismerték. A HOM-BOT SQUARE-rel könnyen tisztíthatók az olyan nehezen hozzáférhető helyek is, mint például a szoba sarkai, alacsony méretének köszönhetően pedig a legtöbb bútor alá befér. A készülék tervezésénél a mérnökök a kényelmet tartották szem előtt, ezért felszerelték az LG Smart Diagnosis funkciójával, amely segít kideríteni az esetleges hiba okát" – nyilatkozta Filipova Brigitta, az LG Electronics magyarországi háztartási elektronikai marketingmenedzsere.  

A rendkívül alacsony, 60 dB-es zajszint azt jelenti, hogy a porszívó nem zavarja a tévéző, telefonáló vagy az alvó családtagokat. Az alig 89 mm magas készülék könnyedén manőverez a lakásban, a legtöbb ágy, kanapé és más nagyobb méretű bútordarab alá is probléma nélkül befér.

Az LG HOM-BOT SQUARE nagy kapacitású, egyszerűen kivehető porgyűjtőjének köszönhetően a takarítás kényelmesebb, ritkábban kell a tartályt üríteni. Más robotporszívóktól eltérően, ahol a porgyűjtő oldalt található, ez a készülék tetején helyezkedik el, így könnyebben kivehető. A nagyobb HEPA 11 szűrő precízebben szűri meg a levegőben található port és segít megszüntetni a kellemetlen szagokat a lakásban. A Turbo üzemmóddal manuálisan állítható be a porszívó a padló jellemzőihez igazodva, míg a Smart Turbo üzemmód automatikusan észleli, hogy milyen típusú a padlófelület, és a beállítást az optimális teljesítmény érdekében ennek megfelelően módosítja.

A takarítási előzmények (Cleaning History) funkciónak köszönhetően lemerülés esetén a robotporszívó megjegyzi, hol hagyta abba a padló takarítását, és miután visszatért töltőállomására és akkumulátora feltöltődött, ugyanonnan folytatja a munkát.  

A felhasználókat egy sor egyéb kényelmi funkció is segíti, például a hangtájékoztató funkció, több mint 90 féle üzenettel. Az LG Smart Diagnosis™ funkciója nagy mértékben megkönnyíti a hibaelhárítást, és szinte azonnal figyelmezteti a felhasználót az esetleges apróbb problémákra, lehetséges megoldásokat is felajánlva. A továbbfejlesztett akkumulátor több energiát képes tárolni, így hosszabb működésre képes.  
A hagyományokkal szakító, négyszögletes formájú LG robotporszívó világszerte számos elismerést és méltatást kapott — egyebek mellett például az iF Design Award díjat és a Good Design pecsétet is elnyerte.

Az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívó kétféle felszereltséggel és kétféle színben, piros és fekete-piros színekben érhető el. A HOM-BOT SQUARE ajánlott bruttó fogyasztói árai: piros színben 169 000, fekete-piros színben pedig 149 000 forint.

 

Főbb termékjellemzők:

  • Corner Master funkció
  • Dual Eye 2.0™ kamerarendszer
  • Easy-out Dust Bin portároló
  • Zajszint: 60 dB
  • HEPA 11 szűrő
  • Smart Turbo üzemmód
  • Tanulási funkció
  • Hangtájékoztató funkció
  • Tartós akkumulátor
  • Intelligens vezérlés
  • Takarítási előzmények tárolása
  • Smart Diagnosis™ diagnosztika
  • Szoftverfrissítési lehetőség

 

Vissza