Hazánkban az LG robotporszívója, a HOM-BOT SQUARE

Czipperer Dia - 2014. március 17.

Magyarországon is kapható az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívója, melyet számos okos tulajdonsággal ruháztak fel. A készülék több díjat is besöpört már.

Az LG új porszívója formáját tekintve sem hasonlít egy hagyományos készülékre, funkcionalitásában pedig jóval túlmutat rajtuk. A porszívó négyszögletes formát kapott, amelynek köszönhetően hatékonyan takarítja a sarkokat is. A készülék a takarítási előzményeket is képes megjegyezni, így ha kikapcsoljuk vagy lemerült, később ugyanott folytatja a munkát, ahol korábban abbahagyta.

Elődjéhez képest másfél centiméterrel hosszabb kefékkel szerelték fel, amely még a szűk helyekre is befér. A masina egyedül dolgozik, munkáját pedig a sarokérzékelő szenzorok segítik, melyek jelzik a sarkokat, széleket, és utasítják, ha el kell fordulnia.

A készülék két Dual Eye 2.0 kamerával rendelkezik, melyek másodpercenként számos képet készítenek: az egyik a plafont, míg a másik a padlót pásztázza folyamatosan, és térképet készítenek az adott helyiségről, mely révén minden lehetséges akadályt feltérképez. Még sötétben is működik. A porszívó egyáltalán nem hangos, 60 dB-es zajszinttel működik.

Még egy okos megoldás segíti a felhasználókat. A Smart Diagnosis funkció a hibaelhárításban segít: azonnal figyelmeztet, ha apróbb problémát észlel. A porszívóban hangtájékoztató funkció is található több mint 90 féle üzenettel.

A modell kétféle színben – piros valamint fekete-piros árnyalatban érhető el. Előbbi fogyasztói ára 169 ezer, míg a kétszínű változat 149 ezer forintba kerül.

A készülékről bővebben a következő oldalon, az LG sajtóközleményében olvashattok.

Vissza