Hamarosan piacon a nyolcmagos Xiaomi Hongmi 2

Farkas Norman - 2014. március 14.

Már a kínai hírközlési szervek (Tenaa) adatbázisában is felbukkant a Xiaomi nyolcmagos, belépőszintű mobilja, amelyet Redmi 2, Red Rice 2 és Hongmi 2 néven is ismerhetünk.

Már beszámoltunk korábban a Xiaomi Red Rice utódjáról, mely nyolcmagos processzorral indul csatába a belépőszintű okostelefonok frontján, s kiemelkedő felszereltsége miatt hatalmas sikerre számíthat.

A készülék ezúttal a kínai hírközlési szervek adatbázisában jelent meg, ahol képeket is láthattunk róla, s tudásába is bepillantást nyerhettünk. A Hongmi 2 (vagy Red Rice 2, Redmi 2) sokkal nagyobb lesz 4,7 colos elődjénél: előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző terül el. Teljesítmény terén is tapasztalható némi előrelépés, hiszen a jövevény meghajtásáért egy nyolcmagos, 1,4 vagy 1,7GHz-es MediaTek processzor felel, amit 1GB RAM egészít ki. Az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató mobil képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi kamera gondoskodik.

A telefon több változatban kerül piacra. Lesz egy, a China Mobile TD-SCDMA hálózatát támogató verzió és készül egy WCDMA modullal szerelt kiadás is, mely a világ legtöbb hálózatán használható. Sajnos rejtély, hogy a Hongmi 2 kap-e LTE modemet, de ha most hiányzik is belőle, remélhetőleg egy ráncfelvarrt kiadásban majd pótolják.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy pontosan mikor jelenik meg a készülék Kínában és Délkelet-Ázsiában, s arról sincs hír, hogy egyéb régiókban megvásárolható lesz-e egyáltalán.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile] 

Vissza