Minden Lumia modellre elérhető a Refocus kameraalkalmazás

Czipperer Dia - 2014. március 14.

A Nokia minden Windows Phone 8-at futtató készülékére elérhetővé tette Refocus kameraalkalmazását, amely eddig csak PureView technológiájú készülékekre volt elérhető.

Mostantól minden Lumia tulajdonos letöltheti a Refocus kameraalkalmazást, amely eddig a PureView optikával felszerelt készülékek kiváltsága volt.

A vállalat novemberben számolt be arról, hogy minden PureView Lumia készülék számára elérhető lesz az app, melyet októberben Abu Dhabiban a Nokia World konferencián mutattak be, és elsőként a Lumia 1520-as modelleken lehetett „tesztelni”.

A Refocus segítségével lehetővé válik a felhasználók számára az utólagos fókuszálás. Ez azt jelenti, hogy először elkészíthetjük az adott képet, majd utána eldönthetjük, mi kerüljön a fókuszba. A fókuszpont módosítására később is lehetőség nyílik. Olyan opciókat is választhatunk vele, mint például a színcsere, vagy akár mindenre ráfókuszálhatunk.

A helyzet most annyiban változott, hogy minden Windows Phone 8-at futtató Lumia készüléken működik az alkalmazás, amely letölthető a Windows Phone Store-ból

 

Forrás: Engadget.com

Vissza