Prémium hangrendszer az LG-től – SoundPlate

Czipperer Dia - 2014. március 4.

Magyarországon is kapható az LG 4.1 csatornás hangrendszere, a SoundPlate, amely a síkképernyős TV-készülékek prémium kiegészítője lehet. A hangprojektor mindössze 3,5 centiméter vastag, mégis egész szobát betöltő élményt kínál.

 

LG SoundPlate – erős hangzás a tévé alól 

Az LG új 4.1 csatornás prémium hangrendszerének egyedi megjelenését iF formatervezési díjjal is elismerték

 

Budapest, 2014. március 3. – Már hazánkban is kapható az LG Electronics (LG) új 4.1 csatornás hangrendszere, a SoundPlate, amely egyedülálló kiegészítője a síkképernyős tévéknek. A mindössze 3,5 cm vastag hangprojektort úgy tervezték, hogy megtartsa a síkképernyős tévéket, akár azok talpa alá helyezve is, és gazdag hangzással töltse be az egész szobát. A méretét meghazudtoló, tiszta és telt hangzás a beépített mélynyomóknak és a prémium kategóriás neodímium mágneses hangszóróknak köszönhető. A LAP340 elegáns és letisztult formavilága kiérdemelte a rangos nemzetközi iF formatervezési díjat. 

 

Az LG különös figyelmet fordít arra, hogy széles termékpalettájával a vásárlók legkülönbözőbb igényeit elégítse ki, kompromisszumok nélkül. A SoundPlate egy teljesen egyedi megoldás a piacon, amivel az LG azok kedvében igyekszik járni, akik a tévé hangjának felerősítésére helyhiány, vagy más megfontolásból nem egy több egységből álló házimozi-rendszerbe szeretnének beruházni.

 

Az LG Soundplate mindössze 3,5 cm magas, így első ránézésre nem is könnyű észrevenni a tévé talpa alatt is elhelyezhető hangforrást. A hangsugárzót ugyanis úgy tervezték, hogy probléma nélkül megtartsa a legtöbb 81 és 139 centiméter közötti képátlójú (32”-55”) síkképernyős televíziót. Arról, hogy a tévé semmiképp ne csúszhasson le a SoundPlate-ről, a tetején található kúp alakú bemélyedések százai felelnek. 

A telt hangzásért a 4.1 csatornás hangrendszerbe beépített két ultravékony mélynyomó felel. Az, hogy ilyen kis méretbe ekkora teljesítmény szorult, a dupla neodímium mágneses hangszóróknak köszönhető, amik sokkal erősebbek, mint a hagyományos mágnesek. Az összesen 120 wattos SoundPlate-nek nem okoz gondot, hogy akár egy nagyobb méretű nappali minden szegletét betöltse gazdag és erőteljes hangzással, amellyel a tévében zajló események részesévé teszi a nézőt.

A SoundPlate-et csatlakoztathatjuk a tévénkhez hagyományos módon, kábellel, vagy az LG Sound Sync funkciójának hála vezeték nélkül is. A mobilkészülékeinkkel való gördülékeny kommunikációért pedig Bluetooth kapcsolat felel, így például a telefonunkon tárolt kedvenc zenéinknek is egyszerűen kölcsönözhetünk egész szobát betöltő erőteljes hangzást.  

Normál és házimozi üzemmód közül is lehet választani, utóbbi például az akciódús filmek esetében fokozza az élményt.  

Az LG SoundPlate mind technikailag, mind megjelenésében tökéletes kiegészítője tévénknek. Letisztult és elegáns megjelenése a 49 nemzetközi dizájnszakértőből álló iF formatervezési díj zsűrijét is meggyőzte, akik 4615 termékből választották ki a legjobbakat.

 


Az LG SoundPlate (LAP340) ajánlott bruttó fogyasztói ára: 99 000 forint

 

 

 

Vissza