Öt új megfizethető mobillal rukkolt elő a Nokia

Kütyü Magazin - 2014. február 24.

A Nokia a Mobile World Congress (MWC) első napján bemutatta új, megfizethető mobilkészülékeit. Az öt új mobil között megtaláljuk az Android és Microsoft alkalmazásokat egyaránt futtató X sorozatot, valamint új Asha modellek is színre léptek.

Stephen Elop, a Nokia Devices & Services üzletágának ügyvezető alelnöke beszélt az újonnan bemutatott készülékekről: „Kifejezett szándékunk, hogy négy különböző termékcsoporttal legyünk jelen a piacon. Az olyan kedvező árú, belépő szintű készülékekkel, mint az új Nokia 220 telefon, a szintén belépő szintű Asha érintőkijelzős mobiltelefonokkal, mint például az új Nokia Asha 230. Továbbá, az új Nokia X, X + és XL okostelefonokkal, amelyeket elsősorban a növekedésorientált gazdaságok piacaira szánunk, valamint a Lumia portfoliónkkal, ahol mindig a leginnovatívabb megoldásokat mutatjuk be, és amely teljesen kompatibilis a Microsoft felhasználói élménnyel.” 

A várva várt Nokia X család

A Nokia X termékcsalád a híres Nokia dizájnra és minőségre építve a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel rendelkezik. Minden készülék Fastlane kezdőképernyővel kerül a piacra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók ellenőrzött és minőségi alkalmazásokat tölthetnek le a Nokia Áruházból, a több mint egy tucat harmadik féltől származó alkalmazásboltból és sideloadinggal.

A userek a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes online és offline HERE Térképeket, a HERE Drive lépésről lépésre vezérlő navigációját és a Nokia MixRadio által kínált ingyenes zeneletöltést. Minden készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék. 

A Nokia X termékcsaládnak köszönhetően a felhasználók olyan népszerű Microsoft szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg megfizethető áron, mint például az ingyenes, felhőalapú tárhely, a OneDrive. Egyes piacokon, a Nokia X termékcsalád bármely okostelefonjának megvásárlásával a felhasználók meghatározott ideig egy hónapos Skype Unlimited World Előfizetést kapnak, amellyel több mint 60 országba kezdeményezhetnek vezetékes- és 8 országba mobilhívásokat. 

A Nokia X készülék egy 4 hüvelyes kapacitív IPS kijelzővel és egy 3 megapixeles kamerával rendelkezik. A Nokia X+ okostelefon a multimédia rajongóinak készült, akik a nagyobb memóriának és tárolókapacitásnak köszönhetően élvezhetik a több videó, játék, fotó és zeneszám nyújtotta előnyöket. A Nokia X és Nokia X+ készülékek élénkzöld, élénkvörös, ciánkék és sárga színekben, valamint fehérben és feketében lesznek elérhetőek.

Nokia X

A termékcsalád harmadik tagja, a Nokia XL telefon, 5 hüvelykes kijelzővel büszkélkedik, továbbá Skype videóhívások lebonyolítására alkalmas, két megapixeles előlapi kamerával és egy 5 megapixeles autófókuszos és vakuval ellátott főkamerával rendelkezik. A Nokia XL okostelefon élénkzöld, narancssárga, ciánkék és sárga színekben, valamint fehérben és feketében lesz kapható. A Nokia X termékcsalád minden tagja kétmagos Qualcomm Snapdragon processzorral és Dual SIM támogatással érkezik, így a felhasználók felváltva használhatják SIM kártyáikat a jobb percdíjak érdekében. 

Nokia XL

A Nokia X okostelefon kiskereskedelmi ára várhatóan 89 euró lesz, értékesítése Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában hamarosan megkezdődik. A Nokia X+ és Nokia XL készülékek várhatóan a második negyedév elején kerülnek kereskedelmi forgalomba a már említett piacokon; becsült kiskereskedelmi áruk 99 euró és 109 euró lesz.

Nokia Asha 230 és Nokia 220 – az „első mobilozóknak” szánt mobiltelefonok

A Nokia további két mobilkészüléket is bejelentett kifejezetten azoknak, akik először találkoznak az internet világával.

A népszerű Asha sorozat tagjaként a Nokia Asha 230 okostelefon ideális első érintőkijelzős mobiltelefonnak. A készülék az Asha platform minden előnyét magában hordozza, beleértve a Fastlane kezdőképernyőt és olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Line, a WeChat, és a WhatsApp. A Nokia Asha 230 telefon lezárt képernyőjét egyetlen mozdulattal feloldva hozzáférhetővé válik a kamera, és a felhasználó pillanatok alatt megoszthatja fotóit kedvenc közösségi hálózatán. A következő szoftverfrissítéssel a készüléktulajdonos számára egy 7GB méretű, ingyenes, felhőalapú tárhely válik elérhetővé a Microsoft OneDrive szolgáltatásnak köszönhetően, így lehetőség nyílik majd a fotók automatikus mentésére a felhőtárhelyen.

Asha 230

A valaha volt legmegfizethetőbb árú érintőképernyős Asha készülék, a Nokia Asha 230 okostelefon várhatóan mindössze 45 euróért lesz kapható egy és két SIM kártyás változatban Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában 

A vállalat legolcsóbb, adatforgalomra képes telefonja, a gyönyörű kialakítású Nokia 220 készülék is bemutatkozott, amely még több ember számára hozza el a mobilinternet élményét az egész világon. A 2,4” méretű színes kijelzőjével, por- és cseppálló billentyűzetével a Nokia 220 telefon egy megbízható választás azok számára, akik először találkoznak a mobilitás és az internet nyújtotta lehetőségekkel, az előretelepített Facebookkal, Twitterrel, valamint a Bing keresővel a Nokia Xpress böngésző részeként. A Nokia 220 telefon várhatóan 29 eurós becsült kiskereskedelmi áron lesz elérhető egy és két SIM kártyás változatban Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában.  

Nokia 220

 
 

 

Vissza