Bemutatták a KidiZoom gyermekeknek tervezett okosórát

Czipperer Dia - 2014. február 19.

A VTech bejelentetette a KidiZoomot, az első, kifejezetten gyermekeknek szánt okos karóráját az amerikai International Toy Fair show-n, amely várhatóan ősszel landol a piacon.

Korábban már beszámoltunk a KidiZoom okos karóráról, amelyet a VTech kifejezetten gyermekeknek fejlesztett. Az órát most hivatalosan is bemutatták a nagyközönségnek az International Toy Fair eseményen. Leginkább abban különbözik felnőtteknek szánt társaitól, hogy az órával nem lehet az internetre kapcsolódni, ám az 1,4 hüvelykes érintőkijelző segítségével képeket, videókat készíthetnek, valamint játszhatnak is rajta.

Az órához készült szoftver 49,99 dollárba kerül majd, és ősztől lesz kapható. Ez a kütyü nem kíván versenytársa lenne a valódi okos karóráknak, amelyet az ára is bizonyít. Elsősorban egy óráról van szó, melynél a felhasználó beállíthatja, hogy az analóg vagy digitális időjelzést szeretné látni, valamint a hátteret is testreszabhatja.
 


Az órán mindössze két gomb található, egy „home” gomb, mellyel könnyedén ki lehet lépni bárhonnan, és egy, amellyel képeket, videókat lehet rögzíteni. Az órához beépített memóriakártya is tartozik, de az USB kábelnek köszönhetően bármi lementhető számítógépre is. Azt nem árulták el, a beépített tárhellyel összesen mennyi kép illetve felvétel rögzíthető, ám azt elmondták, hogy speciális effektusokat lehet ellátni az egyes képeket, beleértve a kereteket, szűrőket is.

A masinában ébresztőóra funkció is található, időzítő, valamint stopper is. Ezenkívül hangrögzítő alkalmazást is telepítettek rá hangmegváltoztató funkcióval (pl. robothang), és természetesen előre telepített játékok is várják a kicsiket (pl. puzzle, memóriajáték).

Előnye, hogy nagyon könnyű, ezáltal a gyermekek számára valóban ideális. Egyelőre kék és rózsaszín színekben lesz elérhető, vagyis fiúknak és lányoknak szánt árnyalatokban.  A VTech szóvivője azonban kiemelte, hogy a jövőben még több változatban szeretnék elérhetővé tenni a KidiZoomot.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza