Sajtóképen az android-zöld Nokia X

Farkas Norman - 2014. február 18.

Egyre közeleg az első androidos Nokia mobil bemutatója, erre utalnak a készülékről kiszivárgott képek és infók is. Ezek körét gazdagítja a tegnap megjelent sajtófotó, melyen egy sor android-zöld színben pompázó Nokia X mobil látható.

Az @evleaks jóvoltából újabb fotó jelent meg a finnek Android 4.4 KitKat rendszerű mobiljáról, mely a Nokia X nevet viseli. A képen a telefon android-zöld köntösbe öltöztetett verziója látható, de nem kell kétségbeesni, ha nem jön be ez a szín, hiszen a jövevény hat árnyalatban lesz elérhető.

Nem kétséges, hogy az egyre több kiszivárgott fotó és információ a mobil közelgő bemutatójára utal, amire a várakozások szerint jövő héten, az idei Mobile World Congressen kerül majd sor.

Ami technikai tudását illeti, a Nokia X nem lesz egy nagyágyú, meghajtását egy kétmagos, 1GHz-es processzorra bízzák, amit 512MB RAM, 4GB tárhely, microSD kártyafoglalat, 4 hüvelykes WVGA kijelző és 1500mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A kétkártyás változatban is megjelenő készüléken a friss Android rendszer jelentős mértékben átszabott verziója fut majd, mely a Google Play Áruház helyett a Nokia Store alkalmazásboltot tartalmazza, mely mellett egyéb külső üzletek is elérhetők lesznek. Ez azt jelenti, hogy a finnek az Amazon példáját követve csak a rendszert vették át a Google-től, annak tartalmát is kinézetét saját igényeiknek megfelelően átformálták.

 

 [Forrás: IntoMobile]

Vissza