Kör alakú ikonokra vált a Samsung

Farkas Norman - 2014. február 12.

Egy a dél-koreai gyártó hivatalos Twitter oldalán megosztott kép alapján biztosra vehetjük, hogy megújul a Samsung mobilok kezelőfelülete. Az újragondolt UI egyszerű, letisztult formákat vonultat fel, avagy elbúcsúzhatunk a TouchWiz kissé gagyi elemeitől.

A Samsung már rég kiküldte a sajtó számára a február 24-én megrendezésre kerülő Unpacked 5 Episode 1 eseményre szóló meghívókat, melyen több új készülék mutatkozik be (persze nem biztos, hogy köztük lesz a Galaxy S5). A dél-koreai óriás nemcsak kütyükkel, hanem szoftveres újdonságokkal is készül a bulira, s ezek egyike az androidos eszközökre szánt kezelőfelület átszabott, újragondolt kiadása lesz. Erre utal legalábbis a gyártó hivatalos Twitter oldalán közzétett fotó (lent), mely amellett, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a nagyszabású esemény közeledtére, néhány ikonról is lerántja a leplet.

A kör alakú, egyszerű, mégis tetszetős ikonok nyilván a TouchWizt leváltó Magazine UI részei, amely szakít a csicsás elemekkel és itt-ott a Windows Phone 8 felületére emlékeztető csempeszerű felületek is felfedezhetők benne. Az átláthatóbb és barátságosabb összkép mellett az egyszerű UI további előnye lehet a visszafogottabb energiaéhség is, amely hosszabb üzemidőhöz vezet.

 



 

[Forrás: Engadget]

Vissza