Újabb praktikus funkciók kerülnek a Sony Xperia Z2 lezárt képernyőjére

Farkas Norman - 2014. február 11.

Napvilágot látott egy fotó, amelyen a Sony következő zászlóshajójának lezárt képernyője látható. A megújult lockscreen immár arra is lehetőséget biztosít, hogy az éppen játszott zenét a kijelző feloldása nélkül egy csúszka segítségével kedvünk szerint tekerjük, mintha csak a zenelejátszóban lennénk.

Újabb infók és képek érkeztek a Sony Mobile World Congressen debütáló csúcsmobiljáról, az Xperia Z2 „Siriusról”. A D6503 modellszámot viselő jövevényről nemrég kiderült, hogy 4K, illetve 60fps sebességű Full HD videók rögzítésére, valamint 15 és 20 megapixeles képet készítésére is alkalmas kamerával érkezik, azaz egy multimédiás nagyágyút üdvözölhetünk majd személyében. Kínai forrásokból arra is fény derült, hogy a mobil kijelzőjét rendkívül vékony, 1 milliméternél is keskenyebb oldalsó keret határolja. Ez egyrészt nagyon jól néz ki, másrész lehetővé teszi, hogy a nagy kijelző jelenléte ellenére viszonylag kompakt maradjon maga a telefon.

 

 

A napokban felbukkant egy olyan fotó is, amely a készülék lezárt képernyőjébe integrált újdonságokról rántotta le a leplet: az Xperia Z1-éhez hasonlóan a Z2 kijelzőjét is vízszintes húzással, redőnyszerű animáció kíséretében oldhatjuk fel, ám esetében olyan funkciókat is elérünk felnyitás nélkül, mint a kamera (a kijelző alján), vagy az aktuális játszott zeneszám csúszkás tekerése. Utóbbi azért nagyon praktikus, mert eddig csak a zenelejátszón belül volt elérhető.

 

 

 

[Forrás: XperiaGuide]

Vissza