Új NFC-s nyomtatók és megoldások a Samsung európai fórumán

Kütyü Magazin - 2014. február 5.

A Samsung Electronics a vállalat éves Európai Fórumán bemutatta a nyomtató piacra szánt új megoldásait, amelyek jelentősen ki fogják terjeszteni a nyomtatóipar innovációs lehetőségeit.   

Sungwon Song, a Samsung Electronics nyomtatási üzletágának értékesítési és marketing vezetője és elnöke a fórumon kiemelte, hogy a vállalat 2014-ben és utána is a könnyen használható, felhasználóközpontú technológiák kifejlesztésére helyezi a hangsúlyt, és tovább bővítjük NFC modelljeink körét a professzionális és üzleti felhasználóknak szánt nagysebességű nyomtatókkal.

A Samsung, az integrált nyomtató szoftverek vezető gyártója, bemutatott kifejezetten a különféle iparágakban működő kis- és középvállalatokra (KKV) szabott innovatív megoldásokat is. Ezek között találjuk a szerverfüggetlen Business Core Printing Solutionst is. 

Továbbá, a Samsung legújabb nyomtatási szolgáltatásai – köztük a Samsung nyílt architektúrájú XOA (eXtensible Open platform Architecture) platformját használó internet alapú segédeszköz – egyedi megoldásokat kínálnak különféle iparágak számára. Ezen kívül a vállalat megerősítette elkötelezettségét a globális ISV (független szoftverfejlesztő) partnerekkel – mint például a Ringdale és az Equitrac – kidolgozott operatív együttműködési programok mellett.

Útközben is egyszerű nyomtatás a Samsung ProXpress sorozattal

A Samsung bemutatta az NFC és a Wi-Fi Direct technológiákat kombináló mobil nyomtatást lehetővé tévő új ProXpress M2880-as mono lézernyomtató sorozatát és a ProXpress C1860-es színes lézernyomtató sorozatát. Ezek a nyomtatók kimagasló nyomtatási sebesség mellett egyszerű és kényelmes mobil nyomtatást tesznek lehetővé a KKV felhasználók számára: percenként 28 oldal a mono lézernyomtatók teljesítménye és percenként 18 oldal a színes lézernyomtatóké.

Xpress C410W

A Samsung mindkét új nyomtató sorozatánál megtaláljuk az NFC és a Wi-Fi Direct technológiákat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen és biztonságosan tudjanak képeket, dokumentumokat, e-maileket és internetes tartalmakat nyomtatni egyszerűen azáltal, hogy az okostelefonukat hozzáérintik a nyomtatóhoz.  

A ProXpress sorozat a Samsung mobil nyomtató alkalmazásával teszi lehetővé a mobil nyomtatást: ezt a Google Play Store-ból és az Apple App Store-ból lehet ingyen letölteni. A Samsung Galaxy felhasználók közvetlenül a készülékükről is nyomtathatnak a „nyomtatás” gomb segítségével. Továbbá, a felhasználók a Google Cloud Print révén bárhonnan bármit kinyomtathatnak a ProXpress sorozatú készülékeken.  

Nagyobb hatékonyság a KKV-k számára fejlesztett megoldásokkal

A Samsung tisztában van azzal, hogy a KKV-knak olyan személyre szabható, munkafolyamat-támogató megoldásokra van szükségük, amelyek megfelelnek a konkrét dokumentumkezelési igényeiknek, miközben magas biztonsági szintet és produktivitást garantálnak. Mivel a KKV-k általában nem rendelkeznek olyan mértékű forrásokkal, mint amelyek a nagyobb vállalatok számára rendelkezésre állnak, a szűkös költségvetésre szabott, az ügyvitelt megkönnyítő megoldások rendkívül nagy jelentőséggel bírnak.  

Annak érdekében, hogy megfelelhessen a KKV-k nyomtatási igényeinek, a Samsung bevezette a Business Core Printing Solutionst (BCPS), amely biztosítja a zökkenőmentes felhasználói élményhez szükséges lényeges szolgáltatásokat. A Samsung nyomtatókban és MFP készülékekben integráltan megtalálható a BCPS, így nincs szükség külön szerverre. A szerverfüggetlen nyomtatási megoldásoknak köszönhetően a kis- és középvállalatok (KKV) lecsökkenthetik informatikai költségeiket, beleértve a rendszerek fenntartását végző személyzet költségeit és a szerverbeszerzési kiadásokat is. A kis- és középvállalatok könnyen használható, szerverfüggetlen nyomtatás révén növelhetik a munkavégzés hatékonyságát.  


A Business Core Printing Solutions részeként két csomag áll rendelkezésre: egy Output Management Pack és egy Document Management Pack, amelyek öt fontos szolgáltatás révén biztosítják a fokozottabb termelékenységet, a költséghatékonyságot, a biztonságot, az egyszerű felhasználást és a KKV-kra szabott egyszerűsített karbantartást.

A kompatibilis eszközök növelése az internet alapú XOA platformmal

A Samsung Electronics 2010-ben vezette be a piacon az XOA Embedded termékét, azaz egy olyan rugalmas és nagy teljesítményű nyílt platformot, amelynek segítségével üzleti megoldások futtathatók a nyomtatókon és az MFP-ken. Mindazonáltal ezt a platformot csak a csúcsteljesítményű termékekhez – például az A3-as nyomtatókhoz – lehetett alkalmazni, mivel igen komoly hardverigénye volt.

Az ilyen fajta korlátok feloldásához alkotta meg a Samsung az XOA Web platformot, amelyhez már nincs szükség komoly hardveres erőforrásra, hiszen webalapú szerverrel működik. Ezáltal ez a platform kompatibilissé tehető egy sor készülékkel az üzleti megoldások futtatása szempontjából, kezdve az egyszerűbb A4-es MFP nyomtatóktól a csúcstechnológiás A3-as másolókig.

MFP C1860FW

A kis- és középvállalatok most már a saját igényeikre szabva, költségtakarékos módon élvezhetik a fokozott termelékenység, a biztonság és a készülékvezérlési megoldások által biztosított előnyöket. Továbbá, az ISV-k, a viszonteladók és a kereskedők is kínálhatnak olyan vevőközpontú megoldásokat, amelyek a kisebb A4-es készülékeken futtatva jobban megfelelnek ügyfeleik igényeinek. 

 

Vissza