Játékok érkeztek a Google Glassra

Czipperer Dia - 2014. január 31.

A Google a Glass fejlesztőinek inspirálására kiadott néhány egyszerű játékot, melyek egy újfajta játékélményt demonstrálnak, és a szemüvegben rejlő lehetőségeket mutatják be.

A Google a hivatalos fejlesztői blogján számolt be arról, hogy összedobtak öt egyszerű játékot („Mini Games”), amelyek megmutatják, hogy a Glass egy izgalmas, új helyet teremt a játékoknak. Ezek a szemüveg egyediségét emelik ki, és inspirálják a fejlesztőket arra, hogy játszanak a szemüvegben rejlő lehetőségekkel, és fejlesszenek rá minél egyedibb játékokat.

A bemutató videó demonstrálja, hogy az öt játék a szemüveg különböző jellegzetességeit használja a játék során, például a fej vagy a kezek mozgásának követését. Persze az már más kérdés, hogyan néz ki mindez egy kívülálló számára, aki csak annyit lát, hogy az illető a kezével hadonászik, vagy a fejét mozgatja számára érthetetlen módon.

Mindenesetre néhány magányos percben érdemes kipróbálni, mennyire képes az illető mondjuk fejjel teniszezni. Ennél a játéknál ugyanis a fej szolgál ütőként, és a készülékbe beépített giroszkóp és gyorsulásmérő együtt méri a célzást és az ütés erősségét.
 


A játékok már elérhetők azok számára, akik az Explorer program keretében már rendelkeznek Google Glass okosszemüveggel.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza