VTech Kidizoom – okos karóra gyermekeknek

Czipperer Dia - 2014. január 23.

A VTech kifejezetten gyermekeknek tervezett okos karórát, amely segít nekik közelebb kerülni az ilyen típusú eszközökhöz. Az órában számos oktató játék, és egy kamera is található.

A gyerekek nagyon gyorsan tanulnak. Szinte még olvasni sem tudnak, amikor már kezelik a számítógépet, manapság pedig a táblagépet, okostelefonokat. Ezt egyre több terület igyekszik kihasználni, ha belegondolunk, pár évvel ezelőtt még el sem tudtuk volna képzelni, hogy gyermekeink táblagépen nézzék az esti mesét és hasonlók.

Most a hordható eszközök forradalma vette kezdetét, már az idei CES-en is kiemelt szerep jutott nekik. Se szeri se száma már a különféle változatoknak: egyik „okosabb”, mint a másik. Most egy gyermekeknek tervezett modell is megjelent a sorban, a VTech Kidizoom.
 


Ezzel az órával kifejezetten gyermekeket célozzák, a 6 és 12 év közötti korosztályt. A kijelzője 1,4 hüvelykes, színes. Több mint 20 különböző megjelenési módot lehet beállítani rajta. Mindezek mellett az eszköz egy 0,3 megapixeles VGA kamerát is tartalmaz, amellyel képeket és videókat is lehet készíteni.  Persze azért nem kell csodát várni a végeredménytől.

Az órákat még hangrögzítő és különböző oktató játékok is találhatók.  A VTech képviselője, Emma Birley elmondta, hogy az órával a céljuk, hogy a gyerekek el tudják mondani az időt, és segít abban, hogy közelebb kerüljenek az ilyen típusú eszközökhöz, hiszen sokszor szüleiktől is ezt látják, és ők is szeretnének ilyen készülékeket.
 

Csajos változatban is elérhető lesz


A vállalatnak egyébként nem ez az első, gyermekeknek szánt kütyüje: InnoPad néven  már táblagépet is terveztek.

A VTech tervei szerint még ez év végén piacra dobják az órát, és, ha minden igaz, nem túl drágán, mindössze 65 dolláros áron (vagyis átszámítva 15ezer forintért) lehet majd megvásárolni.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza