Bluebird BM180 – Android és Windows egyetlen mobilon

Farkas Norman - 2014. január 21.

Dual-boot okostelefonnal rukkolt elő a Bluebird. A BM180 típusú újdonság fedélzetén az Android mellett a Windows Embedded 8 Handheld rendszer is megtalálható.

Nem csak a nagyobb kijelzővel szerelt készülékekben – mint például az ASUS Transformer Book Duet – kezdte meg hódítását a dual-boot funkció, hanem az okostelefonok körében is. Ezt bizonyítja a Bluebird újdonsága, melynek hardveres felszereltségéről ugyan nem sokat tudunk, de a róla szóló sajtóanyagból egyértelműen kiderül, hogy két operációs rendszer van a fedélzetén – melyek közül kedve szerint választhat a felhasználó annak függvényében, hogy épp milyen szolgáltatásokra van szüksége.

A BM180 típusú mobilon egyébként az Android egyelőre ismeretlen verziója és a Windows Embedded 8 Handheld rendszer kapott helyet, utóbbi jelenléte pedig egyértelműen jelzi, hogy a Microsoft nyitott a Windows Phone dual-boot eszközökben való használatára. Ez egyébként már korábban is sejthető volt, hiszen a szoftveróriás már egy ideje dolgozik a fizikai kezelőszervek virtuális gombokra cserélésén, ami fontos előfeltétele annak, hogy olyan eszközök szülessenek, melyeken az Android-Windows Phone duó teljesít szolgálatot.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza