Nokia Normandy – Android 4.4 KitKat rendszerrel és Windows Phone-szerű felülettel

Farkas Norman - 2014. január 15.

Új képek szivárogtak ki a Nokia első androidos telefonjáról, mely az Asha sorozat új generációjának hírnöke lehet. A fotók alapján a finnek olyannyira átdolgozták az Android 4.4 KitKat felületét, hogy alig lehet megkülönböztetni a Windows Phone csempés kinézetétől.

A Nokia nagy erőkkel dolgozik első Android rendszerű készülékén, amely értelemszerűen nem a Windows Phone alapú Lumia sorozat új tagja lesz, hanem az Asha termékvonal frissített szériájának első zászlóshajója.

A megbízható infóiról ismert @evlekas nemrég közzétette a Normandy néven fejlesztett mobil sajtófotóját és egy-egy képernyőfotót is, melyek alapján az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít rajta szolgálatot. A Nokia választása nem véletlenül eshetett erre a rendszerverzióra, hiszen a KiKat a szerényebb hardverrel szerelt készülékeken is gond nélkül képes futni.

 

Most a jövevény kezelőfelültéről érkezett egy kép, szintén az @evleaks-től. Ha hihetünk a fotónak, akkor a finnek elég mélyen belenyúltak az alaprendszerbe, s egy olyan felületet alkottak, amely rendkívül hasonlít a Windows Phone csempés felépítéséhez. Ez a megoldás távol áll az Android szerkezetétől, ugyanakkor nagyon egyszerű használatot tesz lehetővé.

Bár máris rengeteget tudunk a Nokia Normandy-ról, a telefon megjelenésének ideje és várható ára egyelőre rejtély.

 

 

[Forrás: Boy Genius Report]

Vissza