Canon LEGRIA HF R videókamerák – a mobilos rögzítés helyett

Kütyü Magazin - 2014. január 8.

A Canon két új, egyszerűen kezelhető, a fogyasztói piacra szánt videókamerát mutatott be. A LEGRIA HF R56 és a LEGRIA HF R506 kamerák kiváló minőségben rögzítik legszebb emlékeinket.

Kreatív szabadság családok számára


Szülők és családok számára is tökéletes új LEGRIA HF R sorozat modelljei könnyen átélhetővé teszik a legfontosabb pillanatokat, a gyermek első lépéseitől kezdve az első szavak kimondásáig. A kibővített Kisgyermek mód segítségével a szülők akár három gyermek számára is regisztrálhatnak profilokat, és ezek segítségével személyre szabott bébialbumokban tárolhatják a velük kapcsolatos videókat, dokumentálva a csemete növekedését. Ugyanitt a felvételeket egyéb kreatív animációkkal és bélyeggel bővíthetik, amelyek például a születési súlyt, a magasságot, vagy fontos dátumokat és adatokat tartalmazhatnak, jelezve a gyerek növekedését.

 


Kibővített Wi-Fi kapcsolatok


A LEGRIA HF R56 videókamerával rögzített történetek a fejlett Wi-Fi funkciók használatával könnyedén megoszthatók a barátokkal és a rokonokkal. Amellett, hogy a videók megoszthatók az iOS és Android eszközökkel, a kibővített Wi-Fi támogatás azt jelenti, hogy ezek a kamerák mostantól távfigyelésre és élő felvételek vezérlésére is használhatók otthon. Egy táblagép vagy okostelefon, illetve a Canon ingyenes „CameraAcces Plus” alkalmazása segítségével a felvételek könnyen megállíthatók és újraindíthatók, messziről kezelhető a közelítés-távolítás, ha valami történik, vagyis gyerekek vagy háziállatok figyelésére is kiváló.

A LEGRIA HF R modellek az új CT-V1 motorizált pásztázó fejjel egyidőben jelennek meg. A vezeték nélkül irányítható fej könnyen csatlakoztatható a kamera aljához, és vezeték nélkül vezérelhető, így a felhasználó vízszintesen 200°-os szögben pásztázhat a kamerával.


Az emlékek megérdemlik a minőséget


A LEGRIA HF R56 és a LEGRIA HF R506 egyaránt a Canon iparágvezető DIGIC DV4 képkezelő platformjára épül, ami biztosítja a megismételhetetlen, csodás pillanatok tökéletes minőségű megörökítését. A Canon 3,2 megapixeles Full HD CMOS érzékelője mindenféle megvilágítás mellett kiemelkedő képminőséget kínál, még félhomályos környezetben is, ugyanakkor a cég optikai képstabilizáló és Intelligent IS technológiái gondoskodnak róla, hogy a képek ne mozduljanak be. A beépített Intelligent IS észleli a kamera különféle rázkódási mintázatait, és megkeresi az ehhez legmegfelelőbb stabilizációs beállítást a négyféle mód közül, például a mozgás közbeni képrögzítésnél stabil képet adó optikai képstabilizálást.


A kiváló minőségű Canon HD videóobjektívek nagy teljesítményű, 32-szeres optikai zoomjával és Bővített optikai zoomjával mindkét modellnél egyszerű ráközelíteni a távoli részletekre. Az új LEGRIA HF R56 emellett elég rugalmas ahhoz, hogy nagyképernyős és mobileszközös formátumot is rögzítsen egy időben, a beépített szimultán kétformátumú felvétellel. A kamera nagy bitsebességű AVCHD, illetve alacsony bitsebességű MP4 videókat is rögzíthet ugyanakkor – ezzel egy jó minőségű anyagot kapunk az otthoni megnézéshez, és rögtön egy kisebb fájlt is, amelyet könnyű megosztani.


Az elsőosztályú hangrendszer az Audiokompozíció-választás technológiával gondoskodik róla, hogy a különleges emlékekről megőrzött hangok is ugyanolyan jók legyenek, mint a képek. Öt audioprofiljával (köztük a beszédhez, zenéhez és zajszűréshez megadott beállításokkal) optimális megoldásokat nyújt a különféle helyzetekhez, és ha egyszer valamelyiket kiválasztották, akkor automatikusan hozzáigazítja a felvevő mikrofonját a megadott jelenethez, biztosítva a kristálytiszta hangot a pillanat megkörökítéséhez.

 


Intuitív vezérlés

A LEGRIA HF-R modellek könnyű kezelhetőségével a család minden tagja kipróbálhatja a rendezői széket. A gépek ahhoz is elég kicsik és kényelmesek, hogy akár egy gyerek is könnyedén megtartsa őket. Az új modellek nagy (7,5 cm-es, 3”), színes kapacitív érintőképernyője tökéletes eszköz az élő felvételek készítéséhez és a szükséges beállítások elvégzéséhez. Az érintőképernyő precíz ujjvezérlést kínál, és az intuitív menürendszerrel könnyen hozzáférhetők a fontos beállítások, amelyekkel a kreatív funkciók, az audiobeállítások és a megosztás is irányítható.


LEGRIA HF R56 – legfontosabb jellemzők:

·    Wi-Fi és távoli figyelés
·    Optikai intelligens képstabilizátor
·    57x Bővített zoom, Full HD CMOS
·    Kisgyermek mód
·    AVCHD és MP4 egyidejű rögzítése
·    DIGIC DV4 képfeldolgozó processzor
·    Audioszituáció kiválasztása
·    Nagy felbontású, 7,5 cm-es kapacitív LCD érintőképernyő
·    8 GB belső tárhely


LEGRIA HF R506 – legfontosabb jellemzők:

·    Optikai intelligens képstabilizátor
·    57x Bővített zoom, Full HD CMOS
·    Kisgyermek mód
·    Kiváló minőségű AVCHD és MP4 felvétel
·    DIGIC DV4 képfeldolgozó processzor
·    Audioszituáció kiválasztása
·    Nagy felbontású, 7,5 cm-es kapacitív LCD érintőképernyő
·    Kreatív funkciók
·    SDXC kártyahely

 

fotó: http://www.fotointern.ch

Kulcsszavak: kamkorder, videó, Canon
Vissza